Για το χρυσό η Εθνική στο Παγκόσμιο εφήβων
Τον δρόμο προς την κορυφή του κόσμου, στην οποία είχε βρεθεί το 2001 στην Κωνσταντινούπολη, έχει πάρει στο Σιμπένικ της Κροατίας η Εθνική μας ομάδα εφήβων.
Το Σάββατο (29/08) ξεπέρασε και το εμπόδια της Σερβίας, επικρατώντας με 6-5 και προκρίθηκε στον τελικό του 15ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αντίπαλος της στην μεγάλη μάχη για το χρυσό μετάλλιο θα είναι την Κυριακή (30/08, 21:30) ο νικητής του αγώνα Μαυροβούνιο-Κροατία.
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Ελλάδα θα είναι παρούσα στον τελικό, καθώς εκτός από την προ οκταετίας διοργάνωση στην Πόλη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε διεκδικήσει το χρυσό και το 1995 στη Δουνκέρκη, όπου τελικά πήρε το ασημένιο.
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 1-2, 3-1.
Ελλάδα: Καπότσης 4, Γεννηδουνιάς 1, Γουβής 1.
Σερβία: Ντέντοβιτς 2, Ράσοβιτς 1, Βουκασίνοβιτς 1, Ούμποβιτς 1.