Γιατί ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγαπάει την Τζένοα

Απ' όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς φανέρωσε τον κρυφό πόθο του για την Τζένοα, κάθε νίκη του πανηγυρίζεται σαν γκολ στο 'Λουίτζι Φεράρις'.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι δηλωμένος φαν της Τζένοα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι δηλωμένος φαν της Τζένοα AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετράει ήδη μία λυτρωτική νίκη στο ATP Finals του Λονδίνου, ξορκίζοντας τον δαίμονά του, και διεκδικεί τη δεύτερη στην πορεία προς τα ημιτελικά από το ταμπλό του 'Άντρε Άγκασι'.

Η υποστήριξη του ελληνικού κοινού στη μάχη του με τον Γερμανό Αλεξάντερ Σβέρεφ, που με την επικράτηση του στην πρεμιέρα έφερε τον Ράφα Ναδάλ στη θέση ν' απαντήσει στην πιο άβολη ερώτηση που του έχει γίνει ποτέ, είναι δεδομένη. Ταυτόχρονα όμως ο 21χρονος Έλληνας τενίστας λαμβάνει τα θετικά vibes που στέλνει στην 'Ο2 Arena' η επίσημη Τζένοα. Μάλιστα βραδινός αγώνας του Τσιτσιπά δεν ήταν μια απλή αναφορά στα κοινωνικά δίκτυα του ιταλικού κλαμπ, αλλά μετατράπηκε σ' ένα από τα πρώτα πέντε θέματα στην ιστοσελίδα της, σε μια περίοδο ισχνής ειδησεογραφίας εξαιτίας της διακοπής των εθνικών πρωταθλημάτων.

Βέβαια η εκτενής και πληρέστατη αναφορά στο Νο6 του κόσμου τυχαία δεν προέκυψε. Από τον περασμένο Μάρτιο ο Τσιτσιπάς έχει δηλώσει φαν των 'ροσομπλού' κι έκτοτε κάθε επιτυχία του πανηγυρίζεται σαν άλλο ένα γκολ του Κουαμέ ή του Πάντεφ στο 'Λουίτζι Φεράρις'.

Ο Μίμο Κρισίτο, ο Ιταλός αμυντικός και 'κάπτεν' της ομάδας από τη Γένοβα, τον είχε προσκαλέσει μάλιστα να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα από τα επίσημα του γηπέδου "εφόσον έχεις τη δυνατότητα". Ως εδώ δεν συνέβη. Ενδεχομένως όμως τώρα που ο Έλληνας θα έχει κενό στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του βρει το χρόνο να ταξιδέψει στον ιταλικό βορρά. Στις 14 Δεκεμβρίου, άλλωστε, διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της πόλης απέναντι στη Σαμπντόρια. Γιατί όχι κανονίζοντας μια κοινή παρουσία με τον Φάμπιο Φονίνι, τοπικό ήρωα της Λιγκουρίας (από το Σαν Ρέμο), φίλο του και δηλωμένο φαν των 'γκριφόνι'.

Ο ίδιος βέβαια δεν γνωρίζει από πού ακριβώς πηγάζει η συμπάθειά του για την Τζένοα. "Δεν είμαι σίγουρος πως γεννήθηκε αυτό το πάθος. Ενδεχομένως ως παιδί, για τα χρώματα της φανέλας", είχε ομολογήσει. Καρμική τη σχέση των δύο τη λες πάντως, καθώς στη Γένοβα τον Σεπτέμβριο του 2017 κατέκτησε ο Τσιτσιπάς τον πρώτο τίτλο του σε τουρνουά Challenger, της τρίτης τη τάξει βαθμίδας του παγκόσμιου τένις κάτω από τα Majors και τα ATP.


News 24/7

24MEDIA NETWORK