ΣΠΟΡ

Γκάφα των ρωσικών αρχών και συγγνώμη από το Υπουργείο Εξωτερικών

Στην άβολη θέση να ζητήσει επισήμως συγγνώμη για τη σύλληψη και την ανάκριση δύο Νορβηγών δημοσιογράφων κατά της λαμπαδηδρομίας στο Σότσι ήρθε την Τετάρτη το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Γκάφα των ρωσικών αρχών και συγγνώμη από το Υπουργείο Εξωτερικών

Οι δύο Νορβηγοί δημοσιογράφοι, ο Ουεστέιν Μπόγκεν και ο Ααγκε Αουν, και οι δύο εργαζόμενοι στην κρατική νορβηγική τηλεόραση, συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν επί ώρες με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών.

Εν τέλει όμως αποδείχθηκε ότι δεν είχα διαπράξει κάποιο αδίκημα και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού βέβαια έκανε και τις σχετικές κινήσεις η νορβηγική διπλωματία. “Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους δύο δημοσιογράφους και να συμπληρώσουμε ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.

“Η Ρωσία διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά” απολογήθηκε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK