Γκάτλιν και Φέλιξ το βραβείο "Τζέσε Οουενς"

Oι Τζάστιν Γκάτλιν και Αλισοφ Φέλιξ είναι οι δύο αθλητές που τιμήθηκαν με τα βραβεία "Τζέσε Όουενς 2005" από την αμερικανική ομοσπονδία στίβου. Η ομοσπονδία που επέλεξε τους δύο σπρίντερ για κορυφαίους της χρονιάς στον στίβο, απένειμε το βραβείο για δεύτερη συνεχή φορά στον Γκάτλιν, ενώ η Φέλιξ το παίρνει για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Γκάτλιν και Φέλιξ το βραβείο "Τζέσε Οουενς"
Τζάστιν Γκάτλιν και Αλισον Φέλιξ είναι οι δύο αθλητές που τιμήθηκαν με τα βραβεία "Τζέσε Όουενς 2005" από την αμερικανική ομοσπονδία στίβου. Η ομοσπονδία που επέλεξε τους δύο σπρίντερ για κορυφαίους της χρονιάς στον στίβο, απένειμε το βραβείο για δεύτερη συνεχή φορά στον Γκάτλιν, ενώ η Φέλιξ το παίρνει για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Ο Γκάτλιν αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Αθήνας κατάφερε να αναδειχθεί φέτος παγκόσμιος πρωταθλητής στο Ελσίνκι τόσο στα 100μ όσο και στα 200μ. Ετσι έγινε ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία των αγώνων που καταφέρνει να αναδειχθεί νικητής και στα δύο αυτά αγωνίσματα, μετά τον Μορίς Γκριν το 1999.

Η Αλισον Φέλιξ κυριάρχησε μέσα στο 2005 στα 200μ των γυναικών, κερδίζοντας όλες τις κούρσες που αγωνίστηκε, φθάνοντας μέχρι το χρυσό μετάλλιο στο Ελσίνκι, όπου έγινε η πρώτη νεάνιδα που κατακτά τον τιτλο στα σπριντ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η νεαρή αθλήτρια έκλεισε τα 20 χρόνια στις 18 Νοεμβρίου.

H εκδήλωση της βράβευσης των δύο αθλητών θα λάβει χώρα την 1η Δεκεμβρίου στο Τζάκσονβιλ. Στην ίδια πόλη θα διεξαχθεί η ετήσια Σύνοδος της ομοσπονδίας (30 Νοεμβρίου με 4 Δεκεμβρίου), όπου τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο πρόεδρος της IAAF, Λαμίν Ντιάκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK