Γκολ με το τσουβάλι στο Hockey

Είναι φανερό πως μετά την απεργία του γρηγορότερου αθλήματος στον κόσμο, την περασμένη σεζόν, το χόκει επι πάγου, οι διοικούντες αποφάσισαν να εφαρμόσουν νέους κανονισμούς, κάνοντας το άθλημα ποιο γρήγορο και πιο εντυπωσιακό. Σκοπός τους ήταν να σημειώνονται σε κάθε παιχνίδι περισσότερα από 5 γκολ. Στοίχημα που φαίνεται ότι κερδίζουν, αν αναλογιστούμε ότι 13 παίκτες του πρωταθλήματος πολύ σύντομα θα ξεπεράσουν τα 50 προσωπικά τέρματα.

Γκολ με το τσουβάλι στο  Hockey

Είναι φανερό πως μετά την απεργία του γρηγορότερου αθλήματος στον κόσμο, την περασμένη σεζόν, το χόκει επι πάγου, οι διοικούντες αποφάσισαν να εφαρμόσουν νέους κανονισμούς, κάνοντας το άθλημα ποιο γρήγορο και πιο εντυπωσιακό.

Σκοπός τους ήταν να σημειώνονται σε κάθε παιχνίδι περισσότερα από 5 γκολ. Στοίχημα που φαίνεται ότι κερδίζουν, αν αναλογιστούμε ότι 13 παίκτες του πρωταθλήματος πολύ σύντομα θα ξεπεράσουν τα 50 προσωπικά τέρματα.

«Ας το ελπίσουμε να συμβεί. Με τους νέους κανονισμούς, μπορούμε να σημειώσουμε περισσότερα γκολ από πρόπερσι. Θα είναι ικανοποιητικό να έχουμε παίκτες που έχουν σκοράρει περισσότερα από 50 τέρματα στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι καλύτερο για τους οπαδούς. Όσο περισσότερα τέρματα βλέπουν σε έναν αγώνα, όλο και περισσότερες φορές θα έρχονται στο γήπεδο να μας υποστηρίξουν», τόνισε ο αστέρας των κατόχων του τίτλου, Tampa Bay Lighting, Vincent Lecavallier.

Εάν οι ακόλουθοι παίκτες συνεχίσουν τον απίστευτο επιθετικό τους οίστρο, τότε θα καταρρίψουν το ρεκόρ τερμάτων από την σεζόν 1993-’93. (Lecavalier, Simon Gagne, Daniel Alfredsson, Jaromir Jagr, Dany Heatley, Eric Staal, Daniel Briere, Alexander Ovechkin, Markus Naslund, Brian Giont a, Martin Havlat, Ryan Smyth και ο Rod Brind'Amour).

«Είναι αρκετά δύσκολο να συνεχίσεις με αυτόν τον ρυθμό μέχρι το τέλος της σεζόν» τόνισε ο Briere, ο οποίος έχει σημειώσει 10 τέρματα σε 14 αγώνες. Την σεζόν, πριν το «lock-out», 2003-’04, κανένας παίκτης δεν κατάφερε να σημειώσει 50 ή και περισσότερα τέρματα στο πρωτάθλημα. Οι Iginla- Kovalchuk-Nash που πήραν το τρόπαιο Rocket Richard πέτυχαν μόλις 41 γκολ. Την σεζόν 2002-’03 κατάφερε να σημειώσει 50 τέρματα ο Milan Hejduk, την προηγούμενη χρονιά, 2001-’02 το είχε καταφέρει ο Jarome Iginla των Flames, την σεζόν 2000-’01, τρεις παίκτες τα κατάφεραν, μόλις ένας την σεζόν πριν και κανένας το 1998-’99.

«Η λίγκα έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά, αφού με τις τόσες αλλαγές που έχει κάνει στο πρωτάθλημα, δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς παίκτες να σημειώσουν έναν μεγάλο αριθμό τερμάτων» τόνισε ο Simon Gagne των Flyers.

Όσον αφορά την συμπλήρωση 100 ή παραπάνω βαθμών, κανένας παίκτης δεν κατάφερε να τους φτάσει την σεζόν 2003-’04 ή το 2001-’02. Οι Naslund- Forsberg-Thornton είναι οι μοναδικοί που τους ξεπέρασαν την σεζόν 2002-’03, ενώ το 2001-’02 το κατάφεραν οι Jarg- Sakic. Το 1995, 12 παίκτες κατάφεραν να σημειώσουν περισσότερους από 100 βαθμούς ή πόντους σε προσωπικό επίπεδο.

Ως τώρα, ο Sidney Crosby σε 15 παιχνίδια έχει 19 βαθμούς, ενώ έχει σαν στόχο να φτάσει τους 103 βαθμούς, που θα τον κάνουν τον πρώτο ρούκι που καταφέρνει τέτοια επίδοση. Το ρεκόρ κρατάει ο Dale Hawerchuk όταν ήταν 18 ετών και 11 μηνών. Ο Crosby πατάει τα 19, τον επόμενο Αύγουστο.

Μόνο 5 παίκτες ρούκι, έχουν υπερβεί τους 100 πόντους, ενώ την πρώτη θέση κατέχει ο T Selanne με 132 την σεζόν 1992-’93. Το μήνυμα που βγάζουμε μέχρι τώρα είναι ότι η αλλαγή στους κανονισμούς επέφερε και την επιστροφή των γκολ, το θέαμα που κάνει τον κόσμο να αγαπήσει ακόμα περισσότερο το άθλημα και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK