Γουίτμαρς: “Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά πάνω σε αυτό το μονοθέσιο”
Ο επικεφαλής της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στο μονοθέσιο του 2012, μέτα την πανωλεθρία στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής σεζόν.
“Προς το παρών, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά πάνω σε αυτό το μονοθέσιο. Γνωρίζουμε ότι έχει ορισμένα πεδία υψηλών δυνατοτήτων και γνωρίζουμε ότι έχει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη από το περσινό αυτοκίνητο. Απλά πρέπει να το καταλάβουμε και να διασφαλίσουμε ότι αυτή η απόδοση είναι εφικτή”, εξήγησε ο Γουίτμαρς.
Η McLaren κατέλαβε την 9η (Τζένσον Μπάτον) και την 11η θέση (Σέρχιο Πέρεθ) στο GP της Μελβούρνης, απογοητεύοντας με την αδυναμία της να ακολουθήσει την ταχύτητα των πρωτοπόρων, παρότι στα τέλη του 2012, η MP4-27 αποτελούσε το πιο γρήγορο μονοθέσιο.
“Όλοι είχαμε αυτοκίνητα στο παρελθόν που ήταν δύσκολο να τα κάνουμε να αποδώσουν, αν και κάποια από τα δεδομένα είναι εντυπωσιακά. Το αυτοκίνητο μοιάζει να είναι δύσκολο και πρέπει να δουλέψουμε, να το κατανοήσουμε και να το φτιάξουμε. Το να προερχόμαστε από αυτό το Σαββατοκύριακο και να λέω ότι οι μηχανικοί μας είναι αισιόδοξοι, είναι κάπως δυνατό. Αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε ως ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε στο στόχο μας”.