GP Άμπου Ντάμπι (FP1): Στον Lewis η 1η πράξη

Οι Mercedes έκαναν το 1-2 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

GP Άμπου Ντάμπι (FP1): Στον Lewis η 1η πράξη

Σε υπόθεση Mercedes μετατράπηκε όπως συνήθως η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών, με τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg να κάνουν το 1-2 και στο Άμπου Ντάμπι. Ο Βρετανός έδειξε το δρόμο ενώ οι χρόνοι των Red Bull απέδειξαν πως ο Rosberg δεν θα κάνει περίπατο προς το βάθρο που θα του εξασφαλίσει τον τίτλο.

Η πίστα της Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια και ζέστη, με τη θερμοκρασία αέρα στους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 37. Ως συνήθως οι Mercedes πήραν από νωρίς κεφάλι, όμως το αξιοσημείωτο είναι πως το έκαναν με την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, ενώ οι Ferrari ακολουθούσαν με την μαλακή (διαθέσιμη και η πολύ μαλακή). Δεν συνηθίζουν οι Γερμανοί να κατεβαίνουν τόσο νωρίς στο πιο… μαλακό άκρο της γκάμας της ιταλικής εταιρείας. Στο παιχνίδι ψυχολογίας, ο Rosberg έδειξε με το καλημέρα πως είναι αποφασισμένος αυτό το Σαββατοκύριακο να καθίσει επιτέλους στο θρόνο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το πρώτο απρόοπτο ήρθε με τη συμπλήρωση 20 λεπτών όταν ο Daniil Kvyat είχε κλαταρισμένο ελαστικό πίσω αριστερά και αναγκάστηκε να παρκάρει την Toro Rosso του στην άκρη της πίστας. Εν τω μεταξύ ο Hamilton απάντησε, κατεβαίνοντας στο 1.43.051, κάνοντας όμως και ένα εντυπωσιακό τετ α κε στο σύμπλεγμα των στροφών 5-6. Ακόμα πιο δύσκολες στιγμές είχε ο Romain Grosjean, με το μονοθέσιο της Haas να αρνείται να συμμορφωθεί στις εντολές του, βγάζοντάς τον 2-3 φορές εκτός αγωνιστικής διαδρομής. Ωστόσο ο Γάλλος σώθηκε από τις μεγάλες, στρωμένες με άσφαλτο εξόδους διαφυγής.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Hamilton βρήκε κι άλλο χρόνο, αυτή τη φορά με τη μαλακή γόμα κατέβασε στο 1.42.869 και κάπου εκεί ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές στην κορυφή. Με σχεδόν τέσσερα δέκατα να τον χωρίζουν από τον teammate του, τις Red Bull να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής και τις Ferrari περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK