GP Άμπου Ντάμπι (FP2): 79 χιλιοστά διαφορά

Ο Lewis Hamilton παρέμεινε στην κορυφή, αλλά ο Nico Rosberg έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής. Όλα όσα έγιναν στο δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών πριν από το grand prix του Άμπου Ντάμπι.

GP Άμπου Ντάμπι (FP2): 79 χιλιοστά διαφορά

Όσο πλησιάζει η ώρα της μεγάλης μάχης της Κυριακής, όπου στο Άμπου Ντάμπι θα κριθεί ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή για το 2017, τόσο εντείνεται η αγωνία. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, η διαφορά ανάμεσα στους δύο μονομάχους συρρικνώθηκε! Ο Lewis Hamilton παρέμεινε στην κορυφή των χρόνων, μόνο που πλέον ο Nico Rosberg ήταν μόλις 79 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά!

Δεδομένου πως ο ήλιος έδυε στο ξεκίνημα της 90λεπτης διαδικασίας, με τους προβολείς της Γιας Μαρίνα να ανάβουν, οι θερμοκρασίες είχαν πέσει σε σχέση με το FP1. Στους 26 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και στους 28 στο οδόστρωμα. Στην αρχή είδαμε προσπάθειες κυρίες με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, με τα κόκκινα διακριτικά, όπου οι Ferrari και ο Vdata-altteri Bottas με τη Williams άλλαζαν θέσεις.

Όταν στο τελευταίο μισάωρο χρησιμοποιήθηκαν τα πάρα πολύ μαλακά ελαστικά με τα μωβ διακριτικά, οι χρόνοι έπεσαν κι άλλο. Πρώτα από τον Sebastian Vettel, μετά από τον Rosberg και στο τέλος από τον Hamilton, το 1.40.861 του οποίου ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στην κορυφή μέχρι τέλους. Αυτοί οι τρεις βρέθηκαν κοντά σε χρόνους, την ώρα που οι δύο Red Bull και ο Kimi Raikkonen ήταν στο μισό δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας, ήταν η ατυχία του Sebastian Vettel που πάρκαρε την SF16-H με πρόβλημα στο κιβώτιο και το δεύτερο κλατάρισμα της ημέρας πίσω αριστερά για τον Daniil Kvyat. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Toro Rosso ακόμα δεν είναι σίγουροι για την αιτία του κακού και για προληπτικούς λόγους, κράτησαν και τον έτερο οδηγό τους, Carlos Sainz, στο γκαράζ για το υπόλοιπο της διαδικασίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

GP Άμπου Ντάμπι (FP1): Στον Lewis η 1η πράξη

News 24/7

24MEDIA NETWORK