GP Ινδίας (ελεύθερα δοκιμαστικά): Ταχύτερος ο Μάσα
Τον ταχύτερο γύρο στα ελεύθερα δοκιμαστικά του ινδικού grand prix σημείωσε ο Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος πιλότος πήρε τη σκυτάλη από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο πρώτο σκέλος.
Ο οδηγός της Ferrari πραγματοποίησε χρόνο 1:25.706, αφήνοντας πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ για 0,088 δευτερόλεπτα, ενώ τρίτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος εγκατέλειψε το πρωί.
Η απογοήτευση ακούει στο όνομα Mercedes, καθώς οι Νίκο Ρόσμπεργκ και Μίκαελ Σουμάχερ έκαναν τον 19ο και 21ο χρόνο αντίστοιχα. Ο δεύτερος έμεινε αρκετή ώρα στα πιτ για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.
Ποινή σε Χάμιλτον, Πέρες
Με ποινή τριών θέσεων στο grid τιμωρήθηκαν οι Λιούς Χάμιλτον και Σέρχιο Πέρες γιατί αγνόησαν τις κίτρινες σημαίες, που ανέμισαν μετά τις εγκαταλείψεις των Χάιμε Αλγκερσουάρι και Παστόρ Μαλδονάδο.
Υπενθυμίζεται ότι ποινή πέντε θέσεων για το κυριακάτικο (30/10) grand prix έχει και ο Βιτάλι Πετρόφ, ο οποίος είχε πέσει πάνω στον Μίκαελ Σουμάχερ, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αγώνα στην Κορέα.
Δείτε εδώ την κατάταξη των ελεύθερων δοκιμαστικών.