GP ΗΠΑ (FP3): Ταύροι στο Τέξας!

Οι Red Bull έκαναν το 1-2 στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στις ΓΠΑ.

GP ΗΠΑ (FP3): Ταύροι στο Τέξας!

Απρόσμενη κατάταξη είχε η τελευταία πρόβα πριν τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών για το δέκατο-όγδοο Grand Prix του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1! Η Red Bull Racing έκανε το 1-2, με τον Max Verstappen να σημειώνει την καλύτερη επίδοση της ωριαίας διαδικασίας. Παρότι οι Mercedes δεν έκαναν γρήγορους γύρους με τα πολύ μαλακά ελαστικά, είναι σαφές πως θα έχουμε μάχη για την pole σήμερα.

Όλα αυτά με το Circuit of the Americas να υποδέχεται και πάλι ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ η θερμοκρασία του οδοστρώματος ήταν στους 26.

Μετά από 20 λεπτά στο FP3, είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας μετά από έξοδο της Manor του Pascal Wehrlein στη στροφή 19. Όταν άρχισε ξανά η δράση, είδαμε τους πρώτους χρόνους από πλευράς Mercedes, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο το παιχνίδι στρατηγικής. Ο Ricciardo ήταν ταχύτερος όλων με την πολύ μαλακή γόμα, ακολουθούσαν οι Mercedes με τη μαλακή, οι Ferrari με την πολύ μαλακή ενώ μέχρι εκείνο το σημείο, ο Max Verstappen είχε βγει στην πίστα μόνο με τη μέση γόμα της Pirelli!

Βάζοντας την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, ο 19χρονος πέρασε στην κορυφή των χρόνων κατεβαίνοντας στο 1.36. Με τα ίδια ελαστικά, ο Kimi Raikkonen ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός, εκτόπισε όμως τις Mercedes. Τα ασημί βέλη βγήκαν στο φινάλε με τη συγκεκριμένη γόμα αλλά εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους στον τρίτο τομέα της πίστας.

Μόνο οκτώ γύρους πραγματοποίησε ο Sebastian Vettel λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ενώ ο Carlos Sainz ταλαιπωρήθηκε από δύο (!) κλαταρισμένα ελαστικά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK