GP ΗΠΑ (QP): Έσπασε το ρόδι στο Τέξας ο Lewis

Ο Hamilton πήρε την pole position για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

GP ΗΠΑ (QP): Έσπασε το ρόδι στο Τέξας ο Lewis

Συναρπαστική ήταν η μονομαχία των δύο οδηγών της Mercedes αλλά και διεκδικητών του τίτλου, με φόντο την pole position για το Grand Prix των ΗΠΑ. O Lewis Hamilton ήταν αυτός που πανηγύρισε, για ένατη φορά φέτος και πρώτη στο Circuit of the Americas. Έτσι έκανε το πρώτο βήμα στην προσπάθεια να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά των 33 πόντων από τον Nico Rosberg.

Η ηλιοφάνεια συνεχίστηκε στο Τέξας, με τη θερμοκρασία να είναι στους 23 βαθμούς στον αέρα και στους 35 στο οδόστρωμα. Οι Mercedes βγήκαν εξ αρχής στην πίστα με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά. Με αυτή ο Hamilton σταμάτησε απ’ ευθείας τα χρονόμετρα στο 1.36.296 και ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος του Rosberg, με τις Red Bull να ακολουθούν. Στην ουρά είχαμε εκπλήξεις! Ο Romain Grosjean τέθηκε εκτός μάχης πολύ νωρίτερα απ’ ότι θα ήθελε στο εντός έδρας Grand Prix της Haas, ο Jenson Button έκανε κακό πρώτο γύρο και βρήκε κίνηση στον δεύτερο ενώ αποκλείστηκαν ακόμα ο Kevin Magnussen με τη Renault, ο Felipe Nasr με τη Sauber και οι δύο Manor.

Στο Q2, οι Mercedes βγήκαν στην πίστα με την μαλακή γόμα της Pirelli, στοχεύοντας στο να προκριθούν με αυτή στο Q3 και να εκκινήσουν με αυτή τον αγώνα. Μία στρατηγική επιλογή, την οποία μιμήθηκε και ο Max Verstappen. Ωστόσο η Red Bull μοίρασε στα δύο τις στρατηγικές της, αφού ο Daniel Ricciardo έβαλε εξ αρχής την πολύ μαλακή. Ο Rosberg ήταν 99 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Hamilton, με τον Αυστραλό να περνάει και τους δύο. Κανείς τους δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, καθώς η ζώνη αποκλεισμού αποδείχθηκε αρκετά πιο μακριά. Εντός αυτής ήταν η Force India του Sergio Perez, η McLaren του Fernando Alonso, η Toro Rosso του Daniil Kvyat, η Haas του Esteban Gutierrez, η Renault του Jolyon Palmer και η Sauber του Marcus Ericsson.

Πήγαμε λοιπόν στη μάχη της pole με 2 Mercedes, 2 Red Bull, 2 Ferrari, 2 Williams, 1 Force India και 1 Toro Rosso. Στην πρώτη ζαριά, ο Hamilton ήταν 72 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Rosberg, με τις Red Bull στο μισό δευτερόλεπτο και τις Ferrari στο ένα δευτερόλεπτο. Με το χρονόμετρο να μηδενίζει, ο Rosberg έκλεψε προσωρινά την πρωτιά για 155 χιλιοστά του δευτερολέπτου αλλά ο Hamilton δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στις… καθυστερήσεις έκανε το 1.34.999 που τον έφερε δύο δέκατα μπροστά από τον teammate του, στην 58 pole position της καριέρας του. Έχεις τις περισσότερες απ’ όλους τους εν ενεργεία οδηγούς.

Αυτό ήταν το δέκατο φετινό lock out της Mercedes, με τις Red Bull και Ferrari να εκκινούν σε σχηματισμό, από τη δεύτερη και την τρίτη σειρά του grid αντίστοιχα. Θα έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στην εκκίνηση αφού σε αντίθεση με τα ασημί βέλη και τον τέταρτο Verstappen, o Ricciardo θα αρχίσει τον αγώνα με την πολύ μαλακή γόμα.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

Το Grand Prix του Ώστιν, θα αρχίσει στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK