GP Λε Μαν: Νικητής ο Lorenzo και "1-2" η Yamaha

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται o Jorge Lorenzo, ο οποίος μετά από την Χερέθ έκανε δικό του και το Λε Μαν, χαρίζοντας στη Yamaha την τέταρτη νίκη της σε πέντε εφετινούς αγώνες. Δεύτερος ο Valentino Rossi.

GP Λε Μαν: Νικητής ο Lorenzo και "1-2" η Yamaha

Υπό το βλέμμα 93.531 θεατών (ρεκόρ προσέλευσης για αγώνα MotoGP), o Jorge Lorenzo κατέλαβε την πρώτη θέση με χρόνο 43.44:143, ενώ δεύτερος κατετάγη ο Valentino Rossi με 43.47:963

Ίσως η πιο δύσκολη στιγμή για τον Lorenzo ήταν στην εκκίνηση όπου είχε μια επαφή με τον Andrea Iannone, χωρίς ωστόσο δυσάρεστες συνέπειες για κανένα από τους δύο.

Για δέκα γύρους ο Andreas Dovizioso ακολουθούσε κατά πόδας, αλλά στη συνέχεια είχε κάποια θέματα με την πρόσφυση με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος και μαζί τη δεύτερη θέση από τον Rossi, ο οποίος εκκινούσε από την έβδομη θέση του γκριντ.

Στην εκκίνηση κέρδισε δυο θέσεις και στη συνέχεια, στο δρόμο προς το δεύτερο σκαλί του βάθρου χρειάστηκε να περάσει κατά σειρά τους Marc Marquez, Iannone και Dovizioso. Όλα αυτά μέχρι τον 12ο γύρο...

Στους 16 που απέμεναν για την ολοκλήρωση του αγώνα θα έπρεπε να καλύψει μια διαφορά της τάξης των 1,8 δευτερολέπτων που είχε προλάβει να κάνει ο Lorenzo.

Το πάλεψε για λίγο, αλλά ο Ισπανός δεν του επέτρεψε να μπει στο παιχνίδι της νίκης. Όποτε χρειάστηκε ανέβασε το ρυθμό του και στο τέλος πανηγύρισε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και 35η στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Marc Marquez, από την πλευρά του, παρά το γεγονός ότι είχε την pole position, δεν κατάφερε να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ δεν απέφυγε και τα λάθη τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τέταρτο γύρο, όταν από πέμπτος βρέθηκε προσωρινά στην έβδομη θέση και τελικά κατάφερε να καταταγεί τέταρτος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK