GP Λεμάν: "Τσακωμένος" με την ήττα ο Μάρκες

Την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμα Grand Prix πανηγύρισε ο Μαρκ Μάρκες, ο οποίος παρά την κακή εκκίνηση στο Λεμάν, δεν δυσκολεύτηκε να περάσει στην πρώτη θέση και να παραμείνει σε αυτή μέχρι τον τερματισμό.

GP Λεμάν: "Τσακωμένος" με την ήττα ο Μάρκες

Στους πρώτους γύρους ο αναβάτης της Repsol Honda υποχώρησε μέχρι και τη 10η θέση, ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία του και στο 13ο γύρο τέθηκε επικεφαλής της κούρσας, κάνοντας περίπατο μέχρι τέλους.

Εκμεταλλευόμενος το καλό του ξεκίνημα και την εμπειρία, ο Βαλεντίνο Ρόσι πήρε νωρίς-νωρίς την πρωτοπορία μέχρι τη στιγμή που ο Μαρκ Μάρκες εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του. Ο "γιατρός" θυμήθηκε εκ νέου τον παλιό καλό του εαυτό και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του βάθρου.

Σε καλό δρόμο δείχνει ότι βαδίζει, πλέον, ο Άλβαρο Μπαουτίστα μετά το κακό ξεκίνημα του 2014. Δύο εβδομάδες μετά τους πρώτους του βαθμούς στην Χερέθ, ο Ισπανός αναβάτης έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Τον καλύτερο αγώνα της σύντομης καριέρας του στο MotoGP έκανε ο ρούκι Πολ Εσπαργκαρό, ο οποίος έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση και εν τέλει κατετάγη τέταρτος.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές του GP Λεμάν ότι οι Ντάνι Πεδρόσα και Χόρχε Λορένθο. Η κακή εκκίνηση επηρέασε αμφότερους (σ.σ. ο πρώτος δικαιολογείται σε ένα βαθμό γιατί πριν από λίγες ημέρες υποβλήθηκε σε επέμβαση στο χέρι), με συνέπεια να τερματίσουν στην πέμπτη και την έκτη θέση αντίστοιχα.

Ο έκτος αγώνας της σεζόν θα διεξαχθεί το τριήμερο (30/5-1/6) στο Μουτζέλο της Ιταλίας.

Διαβάστε ακόμη:

Τα ρεκόρ του Μάρκες

News 24/7

24MEDIA NETWORK