GP Ουγγαρίας (FP2): Στις μπαριέρες ο Hamilton

Η Mercedes πρωταγωνίστησε και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

GP Ουγγαρίας (FP2): Στις μπαριέρες ο Hamilton

Ο Nico Rosberg σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Βουδαπέστης, σε μία διαδικασία που σημαδεύτηκε από την έξοδο του Lewis Hamilton. Ο Βρετανός δεν τραυματίστηκε αλλά έχασε σχεδόν όλο το FP2.

Σε αντίθεση με την πρωινή συννεφιά, οι συνθήκες στο ξεκίνημα του FP2 ήταν πολύ διαφορετικές. Ο ήλιος έλαμπε, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 27 βαθμούς Κελσίου κι αυτή του οδοστρώματος είχε σκαρφαλώσει στους 43! Από νωρίς ο Lewis Hamilton τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης, είχε όμως μία έξοδο στη στροφή 11 που προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Η W07 Hybrid κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά αλλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να κρατήσει "ζωντανή" τη μονάδα ισχύος και να επιστρέψει στο pit lane. Ωστόσο, αυτό σήμανε και το πρόωρο τέλος του FP2 για τον Βρετανό. Μάλιστα το μονοθέσιό του θα χρειαστεί αλλαγή αναρτήσεων εμπρός και πίσω, ενώ για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας αφού δέχθηκε 10.4 g κατά τη σύγκρουση.

Πίσω στο αγωνιστικό κομμάτι, ,ε τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο Nico Rosberg έβαλε τα ελαστικά πολύ μαλακής γόμας και με την πρώτη προσπάθεια, κατέβασε την καλύτερη επίδοση στο 1.20.435! Μέχρι το τέλος του FP2 δεν είδαμε καλύτερο χρόνο, η διαφορά σε σχέση με την πρωινή περίοδο είναι πως πλέον ο ανταγωνισμός ήταν στο μισό και όχι στο ενάμιση δευτερόλεπτο. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Daniel Ricciardo για λογαριασμό της Red Bull Racing ενώ στο ίδιο δευτερόλεπτο κινήθηκε και ο Sebastian Vettel με τη Ferrari.

Υπήρχαν πολλά ακόμα συμβάντα στο FP2, με τον Rio Haryanto να χάνει τον έλεγχο της Manor στη στροφή 5, τον Kevin Magnussen της Renault στη στροφή2 και τον Esteban Gutierrez να συνεχίζει ευθεία στη στροφή 1.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

News 24/7

24MEDIA NETWORK