GP Βραζιλίας (FP1): Για 96 χιλιοστά

O Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας, που αποτελεί τον εικοστό και προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

GP Βραζιλίας (FP1): Για 96 χιλιοστά

Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.11.895, επίδοση που ήρθε με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

O οδηγός της Mercedes έδωσε το ρυθμό και με τη μέση γόμα, στα πρώτα στάδια της 90λεπτης διαδικασίας ενώ η κορυφαία όπως αποδείχθηκε επίδοση, ήρθε 26 λεπτά πριν το φινάλε της. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η RB12 του Max Verstappen, με τον οδηγό της Red Bull Racing να υστερεί κατά μόλις 96 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Nico Rosberg ήταν τρίτος, δύο δέκατα πίσω από τον teammate του στη Mercedes ενώ ο Daniel Ricciardo άλλα δύο δέκατα πιο πίσω. Και μετά, το χάος αφού καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των «ασημί βελών» και των «ταύρων».

Για τη Ferrari ήταν μία κακή περίοδος αφού οι οδηγοί της έμειναν στις θέσεις 9 και 10, με επιδόσεις 1.6 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφαία. Μάλιστα ο Sebastian Vettel είχε μία έξοδο στη στροφή 11, ωστόσο χωρίς συνέπειες. Δύσκολη στιγμή είχε και ο Daniil Kvyat της Toro Rosso, όταν διαλύθηκε ένα από τα ελαστικά του.

Τέλος, τρεις οδηγοί δοκίμασαν στο FP1 το σύστημα ασφαλείας Halo: ο Marcus Ericsson, ο Jolyon Palmer και ο Romain Grosjean.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK