Grand prix και στο Αζερμπαϊτζάν

Στην Ελλάδα η κατασκευή πίστας προδιαγραφών Formula 1 αποτελεί χρόνια τώρα όνειρο θερινής νυκτός. Στο Αζερμπαϊτζάν πάλι όχι...

Grand prix και στο Αζερμπαϊτζάν

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου, υπάρχει ήδη συμφωνία στο καλεντάρι του 2015 να συμπεριληφθεί αγώνας που θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα Μπακού.

" Οι τελικές υπογραφές των συμβολαίων θα πέσουν στα τέλη Μαΐου. Η Formula 1 θα έρθει στο Μπακού το φθινόπωρο του 2015", δήλωσε με βεβαιότητα η Σαμάγα Μαμάντοβα, η οποία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Από το 2012 στο Αζερμπαϊτζάν διεξάγεται αγώνας αυτοκινήτων στους δημόσιους δρόμους του Μπακού. Το στέλεχος του υπουργείου δεν ξεκαθάρισε αν για το grand prix θα χρησιμοποιηθεί η ίδια διαδρομή ή θα δημιουργεί ειδική πίστα. Δεδομένη ωστόσο είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας να ισχυροποιήσει τη θέση της στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι.

Υποψηφιότητα να φιλοξενήσουν αγώνες της Formula 1 έχουν εκδηλώσει επίσης το Νιου Τζέρσεϊ, το Μεξικό και η Ινδία. Δεν αποκλείεται δηλαδή την επόμενη σεζόν να διεξαχθούν περισσότερα από 20 grand prix.

News 24/7

24MEDIA NETWORK