Η Α1 σε νευρική κρίση, με "θύματα" την ΑΕΚ και τον Παμβοχαϊκό

Τα προβλήματα στην Α1 βόλεϊ ανδρών έχουν ήδη ξεκινήσει, με πρώτα "θύματα" την ΑΕΚ και τον Παμβοχαϊκό, την ίδια ώρα που ακόμα δεν έχει υπογραφεί η συμφωνία της ΕΣΑΠ με τον ΟΠΑΠ.

Η Α1 σε νευρική κρίση, με "θύματα" την ΑΕΚ και τον Παμβοχαϊκό

Πριν καλά καλά φτάσουμε στην τέταρτη αγωνιστική τα προβλήματα στις ομάδες της Α1 έχουν αρχίσει και εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους την ώρα που τα οικονομικά οδηγούν σε αδιέξοδο αρκετούς συλλόγους.

Το απόγευμα της Δευτέρας είχαμε την πρώτη "απεργία" από τους Έλληνες παίκτες του Παμβοχαϊκού.

Οι ξένοι έχουν πληρωθεί κανονικά με την υπογραφή των συμβολαίων τους την ώρα που οι Έλληνες της ομάδας περιμένουν να δουν ακόμα το χρώμα του χρήματος. Για αυτό το λόγο δεν συμμετείχαν στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας την ώρα που οι Τσουκ, Νέμεθ, Στεβάνοβιτς και Νέμεθ έκαναν κανονικά το πρόγραμμα που τους είχε ετοιμάσει ο Μέρτεν.

Τα 1650 ευρώ της ΑΕΚ και ο Μακρής

Περίπου την ίδια ώρα μερικά χιλιόμετρα μακριά γινόταν γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ από το στόμα του Χόρχε Ελγκέτα.

"Ολόκληρη ΑΕΚ και δεν έχει 1.650 ευρώ για το τρανσφέρ του Μπουρκόφσκι. Θέλω να δουλέψω και να κάνω κάτι καλό στην ομάδα αλλά με αυτές τις συνθήκες. Όταν αποφάσισα να έρθω ήξερα ότι υπήρχαν προβλήματα αλλά δεν περίμενα τόσα πολλά. Αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη. Θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα δούμε" είπε ο κόουτς των κιτρινόμαυρων.

Φυσικά όλα αυτά που είπε αναδεικνύουν την κατάσταση που έχει αποτυπώσει σε δηλώσεις του ο Μάνος Μακρής. "Πρέπει να βάλουμε κάτω τις υποχρεώσεις και τα χρέη, να τα δρομολογήσουμε, να συμφωνήσουμε με τους πιστωτές μας και να τα τηρήσουμε. Η ΑΕΚ δεν έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα. Ο προϋπολογισμός είναι γύρω στα 220.000 ευρώ και τα χρέη αγγίζουν τις 400.000 χιλιάδες τα οποία θα πάνε σε διακανονισμό" είχε πει πριν από περίπου ένα μήνα.

Ο ΟΠΑΠ και οι υπογραφές που δεν έχουν πέσει

Την ίδια ώρα που αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στασιμότητα επικρατεί και με την υπόθεση του ΟΠΑΠ.

Η συμφωνία που θα έπρεπε να έχει υπογραφεί εδώ και αρκετό καιρό έχει παγώσει. Το ποσό που θα έμπαινε στα ταμία των ομάδων ήταν περίπου 60.000 ευρώ και για τις περισσότερες από αυτές είναι ζωτικής σημασίας.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος της σύγκρουσης των εκπροσώπων των ομάδων στην πρόσφατη συνέλευση και τον ΠΑΟΚ να ανακοινώνει την σύναψη συμφωνίας με στοιχηματική εταιρία. Ανάλογη ανακοίνωση αναμένεται και από άλλη ομάδα της Α1.

Την ίδια ώρα πέρα από τη φετινή χρονιά δεν είναι λίγες οι ομάδες οι οποίες έχουν δεσμεύσει τα χρήματα του ΟΠΑΠ, όταν αυτά εκταμιευτούν, για να πάνε σε παλιότερες οφειλές τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK