Η αδιανόητη γκάφα της Ferrari δεν έγινε με τον Φέτελ...

Το πιστεύετε ή όχι, ο Κίμι Ράικονεν έβγαλε όλο τον αγώνα στην Ουγγαρία, 70 γύρους, χωρίς υγρά. Κατόρθωμα η τρίτη θέση που έφερε για τη Ferrari.

Ferrari driver Kimi Raikkonen of Finland, who earned the third best time gestures after the qualifying session for the Hungarian Formula One Grand Prix, at the Hungaroring racetrack in Mogyorod, northeast of Budapest, Saturday, July 28, 2018. The Hungarian Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Laszlo Balogh)
Κίμι Ράικονεν AP PHOTO/LASZLO BALOGH

Κάθε πιλότος της Formula 1 ζυγίζεται 3 με 4 κιλά λιγότερα μετά το τέλος κάθε αγώνα έχοντας χάσει μέχρι και 2000 θερμίδες. Κιλά που αφορούν, ως επί το πλείστον, τα υγρά του σώματός του, με αποτέλεσμα να προκαλείται αφυδάτωση του οργανισμού του σε ποσοστό 5% για βάρος 75 κιλών.

Όλο αυτό έχει ως συνέπεια να επηρεάζεται η απόδοσή του. Πώς; Μειώνεται η μυϊκή λειτουργία στα άκρα, ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος, δεν αιματώνεται καλά ο εγκέφαλος κλπ.

Για ν' αποφεύγονται τέτοιες παρενέργειες και ο κάθε οδηγός να τρέχει απόλυτα συγκεντρωμένος, υπάρχει η πρόσληψη υγρών από ένα ειδικό δοχείο που επιτρέπει να καλύπτονται ως ένα βαθμό απώλειες μέσω του ιδρώτα.

Τι συμβαίνει όταν οι αρμόδιοι ξεχνούν να συνδέσουν την αντλία με το κράνος; Ρωτήστε τον Κίμι Ράικονεν που δεν ήθελε να το πιστέψει. Ο διάλογος μέσα από το team radio ήταν χαρακτηριστικός:

Αυτή ήταν μεγαλύτερη γκάφα κι από την καθυστερημένη αλλαγή ελαστικών του Φέτελ που δεν του επέτρεψε να περάσει πριν από τον 65ο γύρο τον Μπότας.