Η “αφλογιστία” Ανρί-Τρεζεγκέ προβληματίζει τους Γάλλους
Ο ένας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αμπονταντσιέρι από πλεονεκτική θέση, στη μία και μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Ο άλλος αναλώθηκε στο να τρέχει αδιάκοπα χωρίς όμως να δημιουργήσει τα συνήθη ρήγματα στην άμυνα της Αργεντινής. Γενικά, η παρουσία του επιθετικού δίδυμου της Γαλλίας, Τιερί Ανρί και Νταβίντ Τρεζεγκέ στο φιλικό του Παρισιού με την Αργεντινή, προβλημάτισε έντονα το τεχνικό επιτελείο των "τρικολόρ".

Ο ένας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αμπονταντσιέρι από πλεονεκτική θέση, στη μία και μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Ο άλλος αναλώθηκε στο να τρέχει αδιάκοπα χωρίς όμως να δημιουργήσει τα συνήθη ρήγματα στην άμυνα της Αργεντινής. Γενικά, η παρουσία του επιθετικού δίδυμου της Γαλλίας, Τιερί Ανρί και Νταβίντ Τρεζεγκέ στο φιλικό του Παρισιού με την Αργεντινή, προβλημάτισε έντονα το τεχνικό επιτελείο των “τρικολόρ”.
Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία έμεινε χωρίς γκολ για δεύτερη συνεχόμενη φορά που ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα οι συγκεκριμένοι παίκτες (Σκωτία – Γαλλία 1-0 τον περασμένο Οκτώβριο), οΡεϊμόν Ντομενέκ έσπευσε να τους υπερασπιστεί αν και δεν έκρυψε τις σκέψεις του για αλλαγές:
“Η συνεργασία τους δεν είναι καινούρια. Επαιζαν μαζί το 1998 και το 2000. Αποτελούν ένα ενδιαφέρον δίδυμο, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί και με άλλους. Ποτέ δεν είσαι ικανοποιημένος όταν χάνεις. Κάναμε αρκετά λάθη σε ορισμένες κινήσεις μας στο γήπεδο. Είχαμε πολλές άστοχες μεταβιβάσεις της μπάλας. Κι όταν παίζεις κόντρα σε μία τόσο έμεπιρη ομάδα όπως η Αργεντινή δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη”.
Ο τεχνικός της Γαλλίας σκέφτεται, πλέον, πολύ σοβαρά να κρατήσει έναν από τους δύο στον πάγκο στον επερχόμενο επίσημο αγώνα με τη Λιθουανία στο Βίλνιους, για τα προκριματικά του Euro 2008 και να δώσει φανέλα βασικού σε κάποιον από τους Λουίς Σαχά και Σίντνεϊ Γκοβού: “Πρέπει να τα πάμε σαφώς καλύτερα στον αγώνα του επόμενου μήνα στη Λιθουανία. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Αφήσαμε τρεις βαθμούς στη Σκωτία. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να το ξανακάνουμε αυτό”.