Η αντίπαλος της Στεφανίδη είναι κορίτσι για ν' ακολουθήσεις

Οι social λογαριασμοί της Σάντι Μόρις είναι θησαυρός. Είναι ένας χώρος που κερδίζει την Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Σάντι Μόρις είναι τρομερά επικοινωνιακή και αυτοσαρκαστική στα social media
Η Σάντι Μόρις είναι τρομερά επικοινωνιακή και αυτοσαρκαστική στα social media AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Τη Σάντι Μόρις θα τη συναντήσεις τούτες τις ημέρες στην Ντόχα να διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ. Είναι ένα από τα υπόλοιπα 15 κορίτσια, συν την Ελληνίδα Νικόλ Κυριακοπούλου, που θα συμμετάσχουν στον τελικό του αγωνίσματος, έχοντας υπερβεί το (χαμηλό) όριο των 4μ60 στον προκριματικό.

Αν ακολουθείς την 27χρονη Αμερικανίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έχεις αντιληφθεί πως, εκτός από μια σπουδαία αθλήτρια πρόκειται για 'ένα παιδί χαρά γεμάτο'. Η Μόρις είναι από τη μία η αργυρή Ολυμπιονίκης του Ρίο, δεύτερη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Λονδίνο και η κορυφαία Αμερικανίδα της εποχής της με ατομικό ρεκόρ 4μ95 στον κλειστό (Χρυσό στο Μπέρμιγχαμ), αλλά ταυτόχρονα η κόρη της Κέρι και του Χάρι, η μικρότερη αδερφή της Τζάμι, ένα κορίτσι που έχει για κατοικίδιο ερπετά, μεταξύ των οποίων ένας πύθωνας, και πάνω απ' όλα μια γυναίκα που σ' ένα παράλληλο σύμπαν (ή όταν κλείσει ο κύκλος της αθλήτριας) διαθέτει τα προσόντα να εξελιχθεί κάλλιστα σε μια influencer. Κανονική όχι κομπογιαννίτισσα.

Ούτως ή άλλως η Μόρις θεωρεί το επί κοντώ ως ένα από τα δυσκολότερα σπορ του κόσμου, το κατατάσσει στην κατηγορία των X Games γιατί "πρέπει να είσαι αρκετά τρελός για να τρέχεις όσο πιο γρήγορα μπορείς μ' ένα κοντάρι και στη συνέχεια να στέλνεις τον εαυτό σου στον αέρα", και περιγράφει την ίδια ως μια επαγγελματία του χώρου παρόλο που όταν συναντά κάποιον την ρωτάει πώς πέρα απ' αυτό βγάζει χρήματα στη ζωή της. Άρχισε το στίβο στα 7 της, αφού πρώτα βέβαια είχε δωροδοκήσει ένα αγόρι με 50 σεντς για να το κερδίσει στο σπριντ και να πείσει τους γονείς της ότι ανήκει εκεί. Μετά όλα ήρθαν στην ώρα τους. (Πολύ) καλά και (πολύ) άσχημα.

Μέσα σ' αυτήν την τρέλα της, η Σάντι έμαθε να διαφεντεύει τον εαυτό της και να διαχειρίζεται μ' ένα γοητευτικά ανάλαφρο τρόπο ό,τι υπέροχο ή στραβό της τύγχαινε στο δρόμο. Το 2016, φερ' ειπείν, λίγες εβδομάδες πριν από τα αμερικανικά trials για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε αυτό το ατύχημα στην Οστράβα, με συνέπεια να προκληθεί ζημιά στο χέρι της.

"Ήταν μαύρο και μπλε, αλλά δεν πονούσε τόσο". Είχε σπάσει τον καρπό της. Οι γιατροί απαίτησαν 7 εβδομάδες αποχής. Πέντε εβδομάδες μετά έμπαινε στο στάδιο για να διαγωνιστεί. "Είχα βάλει όλη την καρδιά μου, την ψυχή και το μυαλό μου στο επί κοντώ". Ταυτόχρονα γυμναζόταν χωρίς να χρησιμοποιεί το χέρι της για να κρατήσει το σώμα της όπως έπρεπε. Τα κατάφερε βλέποντας το ποτήρι τουλάχιστον μισογεμάτο. Είναι η ιδιοσυγκρασία της τέτοια. Μεγάλωσε σ' ένα χωριό του Ιλινόις (Ντάουνερς Γκρόουβ) και δεν ένιωσε ποτέ της το φόβο. Ο αγαπημένος κινηματογραφικός ήρωάς της είναι 'Ο Κροκοδειλάκιας' και λατρεύει όσο τίποτ' άλλο το 'Halloween', γιατί το ζει. Όπως απολαμβάνει κάθε ξεχωριστή στιγμή της επιβαρυμένης καθημερινότητάς της.

Η Σάντι Μόρις είναι ένα επικοινωνιακό κορίτσι της διπλανής πόρτας που...

- πανηγυρίζει μετά μουσικής τις επιτυχίες της

- αυτοσαρκάζεται με την πρώτη ευκαιρία

- βρίσκει χρόνο για ξέγνοιαστες στιγμές με το σύντροφό της, Νόελ Λάιλς

- νευριάζει πότε-πότε, όταν της δίνουν αφορμές

- δεν ντρέπεται να τραγουδάει δημόσια

- είναι αυθόρμητη και δεν σκέφτεται πολύ τις απαντήσεις της

- έχει ακόμη πρότυπα που την εμπνέουν

- ζει το καθημερινό δράμα με το κινητό στο κρεβάτι όταν κλείνουν τα μάτια

- είναι άτσαλη

- αναζητά απαντήσεις σε αιώνια ερωτήματα

- δεν αντέχει, δικαιολογημένα, το mansplaining

- βοηθάει τους φίλους με τις συμβουλές της

- τρώει μπέργκερ και πίνει milkshake χωρίς αύριο...

... ανυπομονώντας για την κρύα πίτσα που την περιμένει όταν γυρίσει σπίτι

News 24/7

24MEDIA NETWORK