Η απίστευτη προσπέραση like father like son του Μικ Σουμάχερ

O Μικ Σουμάχερ, γιος του θρύλου της Formula 1, Μίκαελ έγινε με εντυπωσιακό τρόπο το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Formula 2. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε πει πως ο στόχος του είναι να πάρει πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον, όσα ρεκόρ 'αφαίρεσε' από τον πατέρα του.

Ο Μικ Σουμάχερ ανέβηκε για δεύτερη φορά φέτος, στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου στη Formula 2.
Ο Μικ Σουμάχερ ανέβηκε για δεύτερη φορά φέτος, στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου στη Formula 2. AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Ο Μικ Σουμάχερ ξεκίνησε από την τρίτη θέση τον αγώνα στο Autodrom του Σότσι. Την pole position την είχε ο Γιούκι Τσουνόντα και από την εκκίνηση έως το φινάλε. Δηλαδή, λίγο πριν το φινάλε όταν ο Σουμάχερ έκανε αυτό που θα δεις, για να δει πρώτος την καρό σημαία.

Ο γιος του θρύλου της Formula 1, Μίκαελ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη για φέτος και διεύρυνε την απόσταση από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Κέιλουμ Λοτ (έφτασε στους 18 πόντους), για να γίνει το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Formula 2. Να δούμε όμως, και το στιγμιότυπο που δικαιολογεί το 'like father like son'

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 21χρονος πιλότος είχε μιλήσει στο Sky Sports για τον πατέρα του και τα ρεκόρ που του 'χει πάρει ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος την Κυριακή 27/9 θα 'χει την ευκαιρία να ισοφαρίσει ένα ακόμα: των περισσότερων νικών στην F1.

Μια φράση που έλεγε πάντα ο πατέρας μου είναι ότι τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε” είπε ο επικρατέστερος υποψήφιος της Ferrari Junior Academy για να πάρει θέση στο grid της Formula 1 του 2020, πριν προσθέσει ότι “είναι θετικό για το σπορ να συμβαίνει αυτό. Και ο Χάμιλτον έχει πολύ μεγάλη επιρροή στη F1. Υποθέτω ότι ο επόμενος στόχος για εμένα, αν πάρω θέση στη Formula 1 είναι να σπάσω τα ρεκόρ του Χάμιλτον, ο οποίος είχε επιλεγεί ως αντικαταστάτης του πατέρα μου στη Mercedes”.

Κάπου εδώ να θυμίσουμε πως το 2007 (στα 22) ο Χάμιλτον έκανε την πρώτη εμφάνιση στο κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα μονοθέσιων και με το 'καλημέρα' ανέβηκε στο πόντιουμ, ενώ τερμάτισε δεύτερος -πίσω από τον Κίμι Ραϊκόνεν που είχε έναν περισσότερο πόντο. Ο Βρετανός είχε κάνει δικά του τα ρεκόρ για περισσότερες παρουσίες στο βάθρο, στη ρούκι σεζόν (9) και τις περισσότερες νίκες (4), όπως και για τη συγκέντρωση περισσότερων πόντων (109). Ένα χρόνο μετά, έγινε για πρώτη φορά πρωταθλητής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK