Η Χριστίνα Λιναρδάτου απέναντι σε όλους και όλα

Όχι απλώς αντιμετωπίζει μια δύσκολη αντίπαλο, στο πρόσωπο της Κέιτι Τέιλορ, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Μάντσεστερ, αλλά η συγκυρία είναι εις βάρος της Χριστίνας Λιναρδάτου.

Η πυγμάχος Χριστίνα Λιναρδάτου Ντουράν σε φωτογράφηση για συνέντευξη στο Sport24.gr, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016
Η πυγμάχος Χριστίνα Λιναρδάτου Ντουράν σε φωτογράφηση για συνέντευξη στο Sport24.gr, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 SPORT24.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - WATKINSON

Στο καράβι του Λου Ντιμπέλα, του 59χρονου προμότερ αγώνων πυγμαχίας, η Χριστίνα Λιναρδάτου εννοείται ότι αναβαθμίζεται. Αλλά το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στο Μάντσεστερ, πρέπει να τα βάλει με τον άνθρωπο που πριν από λίγες μέρες συμφώνησε.

Ο αγώνας της με την Κέιτι Τέιλορ είναι, αναμφισβήτητα, ο μεγαλύτερος στα ελληνικά χρονικά της πυγμαχίας. Όχι υπό την έννοια του στόχου, άλλωστε η αθλήτρια του Μανώλη Λαβδάκη μόνο να χάσει από αυτήν την αναμέτρηση γίνεται. Να χάσει τη ζώνη της WBO για τη superlight weight, που πήρε στο ΔΑΪΣ στις 24 Μαρτίου απέναντι στην Καναδή Κάντι Γουάιατ με τεχνικό νοκ άουτ, και υπερασπίστηκε με την Ντιάνα Χομπς στο Γαλάτσι στις 7 Ιουνίου, αλλά λόγω της αντιπάλου της. Η Ιρλανδή, από την πλευρά της, θεωρείται το νο1 όνομα αυτήν τη στιγμή στην πυγμαχία και με 14-0-0 ήταν η αδιαμφισβήτητη παγκόσμια πρωταθλήτρια στην light κατηγορία. Μάλιστα, την 1η Ιουνίου του 2019, οι φωνές για το αποτέλεσμα απέναντι στη Βελγίδα Ντελφίνε Περσούν, η οποία είναι η μόνη που έχει εξαναγκάσει σε ήττα τη Λιναρδάτου, δεν έχουν ξεχαστεί.

Η ομόφωνη απόφαση που κράτησε πρωταθλήτρια την Τέιλορ δημιούργησε δυσθυμία στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της πυγμαχίας, γι' αυτό, άλλωστε, όπως δήλωσε, στόχος της είναι μια ρεβάνς. Η Τέιλορ αναγκάζεται να απαντά σε ερωτήσεις για τις επόμενες αντιπάλους της. Αν με την Ελληνίδα η αναμέτρηση είναι το κύριο γεγονός της βραδιάς στο Μάντσεστερ και θα αρχίσει μετά τις 23:00, με την Αμάντα Σεράνο, τον αληθινό θρύλο του μποξ στη featherweight, θα είναι super fight, μία από τις λίγες αυτήν τη στιγμή στο γυναικείο μποξ. Αυτό δήλωσε, άλλωστε, εξαρχής ο Ντιμπέλα, ο Αμερικανός ατζέντης, ότι ένα όνειρό του είναι αυτές οι δύο σε ένα ατμοσφαιρικό event στο 'Madison Square Garden'.

Και η Χριστίνα; Η Λιναρδάτου βρίσκεται εκεί και θέλει απεγνωσμένα να βυθίσει στη θλίψη το ιρλανδικό στοιχείο της πόλης του αγγλικού βορρά. Η Τέιλορ ανέβηκε κιλά, ώστε να διεκδικήσει παγκόσμιο τίτλο και σε δεύτερη κατηγορία. Ουδεμία, βεβαίως, συγκρίνεται με τη Σεράνο, μιας και η Πορτορικανή, με ρεκόρ 37-1-1, έχει γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια σε 7 κατηγορίες και θέλει μία, στα 31 της, για να πιάσει τον Μάνι Πάκιαο.

Η Λιναρδάτου, μπαίνοντας στην παρέα του Ντιμπέλα, στην οποία βρήκε την Τέιλορ, αυτομάτως ανεβαίνει επίπεδο. Πάει να πει ότι μόνο αν νικήσει την Τέιλορ θα μπορεί να γίνει αφεντικό στις επιλογές της, τουλάχιστον για λίγο. Τόσο όσο χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Τζέσικα Μακάσκιλ, για να γίνει η αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια της superlight. Με την Τέιλορ, όμως, να συμφωνεί να ανέβει κιλά, ο Ντιμπέλα δεν μπορούσε να κωφεύσει. Η Μακάσκιλ, με ρεκόρ 8-2, κρατάει τις ζώνες της WBC και της WBA, άρα αυτές για τις οποίες ενδιαφέρεται η Χριστίνα. Όσο οι προπονητές της, ο Λαβδάκης και ο Μπράιαν Κόεν, ήταν κι οι μάνατζέρ της, μπορούσε να εγείρει τέτοιες αξιώσεις. Ωστόσο, από τη στιγμή που παίρνει μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις, ο λόγος της δεν έχει την ισχύ που θα ήθελε. Δεν θα βγει χαμένη. Λέγεται ότι οι προπονητές όχι απλώς δέχθηκαν στωικά αυτήν τη συμφωνία με τον Ντιμπέλα, αλλά βρήκαν και μεγάλο κέρδος.

Πράγματι, ήταν έως και απίθανο να σκεφτεί κάποιος ότι ένας Έλληνας πυγμάχος θα μπορούσε να είναι αθλητής ενός τέτοιου προμότερ, με την επιχείρησή του να έχει δουλέψει για πυγμάχους όπως ο Ζερμέιν Τέιλορ, ο Άντρε Μπέρτο, ο διασκεδαστικός, κυρίως για τις ατάκες του Πόλο Μαλινιάζι, ο υπέροχος Αργεντινός Σέρχιο Μαρτίνες, άπαντες παγκόσμιοι πρωταθλητές, και βέβαια ο γηραιότερος μποξέρ στην ιστορία που έχει κατορθώσει να πάρει ζώνη, ο απαράμιλλος Μπερνάρντ Χόπκινς.

Η πυγμάχος Χριστίνα Λιναρδάτου Ντουράν σε φωτογράφηση για συνέντευξη στο Sport24.gr, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016
Η πυγμάχος Χριστίνα Λιναρδάτου Ντουράν σε φωτογράφηση για συνέντευξη στο Sport24.gr, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 SPORT24.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - WATKINSON

Τι να λέμε... Δεν μπορείς να πεις όχι σε έναν τύπο που έχει επαγγελματική ομάδα μπέιζμπολ, τους Μοντγκόμερι Μπίσκιτς, ενώ ήταν ο παραγωγός της ταινίας 'Love Runch', με την Έλεν Μίρεν και τον Τζο Πέσι, αλλά και ένας εξ αυτών του φιλμ 'The Fighter', που δείχνει κάτι από τη ζωή του σπουδαίου Μίκι Γουόρντ, με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ και Κρίστιαν Μπέιλ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η Λιναρδάτου, άλλωστε, ήθελε να βρεθεί σε αυτό το σημείο της καριέρας της, κάνοντας συμβόλαια, ούσα το ένα δεύτερο μιας αναμέτρησης που αναμένεται να πάει εξαιρετικά στο pay-per-view, αλλά και να της δώσει την ευκαιρία να θέσει σε στέρεη βάση τις δεκάδες χιλιάδες ώρες προπονήσεων.

Αυτό που ξέρει, βέβαια, στο event των 10 δίλεπτων γύρων, είναι ότι για να αναδειχθεί σίγουρη νικήτρια, πρέπει είτε να βγάλει νοκ άουτ την Τέιλορ είτε να έχει 8 καθαρούς γύρους. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι το βάρος πέφτει στην Ιρλανδή. Όσο την κοιτάζουν στα μάτια άνθρωποι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα μελλοντικά σχέδιά της, τόσο η Λιναρδάτου ακονίζει τα μαχαίρια της, κρατά άσβεστη τη φλόγα της και θα βγει με τον οσφραντικό παλμό της έντονο, τις φλέβες της τεντωμένες και την επιθυμία της αγαστή, για να κάνει μια 'κηδεία' που πολλοί αθλητές ονειρεύονται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK