Η χρονιά των Μπεκέλε, Ισινμπάγιεβα

Η χρονιά των Μπεκέλε, Ισινμπάγιεβα
Ο πρωταγωνιστής στις μεγάλες αποστάσεις Κενενίσα Μπεκέλε και η «τσαρίνα των αιθέρων» Έλενα Ισινμπάγιεβα ήταν αυτοί, που όπως αποδείχτηκε, με τις επιδόσεις τους έκλεψαν τις εντυπώσεις, καθώς αναδείχτηκαν από την IAAF κορυφαίος αθλητής και αθλήτρια της χρονιάς αντίστοιχα. Ο τίτλος αυτός πάντως μόνο άγνωστος δεν τους είναι, αφού τόσο για τον 23χρονο Αιθίοπα, όσο και για την συνομήλικη του Ρωσίδα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος.

Τα δύο αστέρια του παγκόσμιου στίβου ολοκλήρωσαν μια θριαμβευτική χρονιά, «φορτωμένη» με αρκετές διακρίσεις. Από το πλούσιο παλμαρέ του Μπεκέλε εύκολα ξεχωρίζει κανείς το χρυσό μετάλλιο στα 10.000 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, όπως και τη νίκη του για τέταρτη σερί χρονιά στο Παγκόσμιο ανωμάλου δρόμου, ενώ φυσικά και δεν περνάει απαρατήρητο το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στα 10.000 μέτρα στο Golden League των Βρυξελλών με 26:17.53.

« Όπως ξέρετε, ξεκίνησα τη χρονιά με θλίψη (σ.σ. η αρραβωνιαστικιά του Αλέμ Τεχάλε πέθανε στις 4 Ιανουαρίου). Δεν περίμενα να επιστρέψω στις διοργανώσεις με αυτό τον τρόπο και να τα πάω τόσο καλά. Με κάνει πολύ ευτυχισμένο που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν με εκπλήσσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι αναδείχτηκα κορυφαίος αθλητής της χρονιάς. Κι αυτό διότι υπήρχαν άνθρωποι κοντά μου κάθε στιγμή, που έτρεξαν μαζί μου στην προσπάθεια για το χρυσό μετάλλιο και έκλαψαν μαζί μου στις τραγικές στιγμές που πέρασα. Κατάλαβα ότι η αγάπη των ανθρώπων που ήταν δίπλα μου με έφερε σε αυτή τη θέση» δήλωσε μετά την απονομή ο Μπεκέλε.

Εξίσου απίθανο είναι και το βιογραφικό της Ισινμπάγιεβα, η οποία θα μείνει στην ιστορία του επί κοντώ και όχι μόνο ως η πρώτη γυναίκα που «έσπασε» το φράγμα των 5μ00 (στο Λονδίνο τον Ιούλιο), φτάνοντας μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5μ01 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

« Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα τον τίτλο αυτό για δεύτερη σερί χρονιά. Αυτή η σεζόν ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά και δύσκολη. Ήταν συναρπαστική διότι πέρασα τα 5μ00 και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο. Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι ίδια με τη φετινή» σημείωσε η Ρωσίδα σούπερ σταρ.

Στην ίδια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (10/09) μετά το τέλος του τελικού των Grand Prix, σε ξενοδοχείο του Μόντε Κάρλο, η IAAF έδωσε ακόμα δύο βραβεία, που αφορούσαν την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς. Αυτά πήγαν στον Αμερικανό Τζάστιν Γκάτλιν για τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο Ελσίνκι στα 100 και τα 200 μέτρα και στην Τιρουνές Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία, η οποία έκανε νταμπλ στο Παγκόσμιο στα 5.000 και 10.000 μέτρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK