Η Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος που θέλει να αλλάξει την Ίο

Η Βασιλική Πετρίδου έχει τρέξει 11 μαραθώνιους, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Αθήνας και της Νέας Υόρκης. Λατρεύει τα ζώα, θεωρεί την Ίο σπίτι της, αφού μένει εκεί αισίως δεκαπέντε χρόνια και εξηγεί στο Contra.gr το μεγάλο αθλητικό project που χειρίζεται στο νησί.

Η Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος που θέλει να αλλάξει την Ίο

Η Ίος περίμενε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να τραγουδήσει στην 25η επέτειο του γάμου της Βασιλικής Πετρίδου και του Άγγελου Μιχαλόπουλου. Το νέο είχε διαδοθεί από στόμα σε στόμα κι η φημολογία συντηρήθηκε με την παρουσία του τραγουδιστή στο νησί. Στο πάρτι έφτασε ο Χατζηγιάννης, πράγματι. Ο Σταχτούλης Χατζηγιάννης. Αυτός ήταν το μεγάλο πρόσωπο και παράλληλα το δώρο της Βασιλικής στον Άγγελο. Ένα γαϊδουράκι, από τα πολλά που φροντίζουν και γηροκομούν στο κυκλαδίτικο στολίδι, όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με επίκεντρο τον τουρισμό. Παράλληλα, διοργανώνουν διαρκώς αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το IOS OPEN 1* STAR που ανήκει στο καλεντάρι του World Tour 2019 του μπιτς βόλεϊ και θα διεξαχθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στον κόλπο του Μυλοπότα.

Η Βασιλική, της οικογένειας Πετρίδη με την παράδοση στην εμπορία υποδημάτων και ο επενδυτής Άγγελος που κατέκτησε τη Wall Street είναι μαζί σχεδόν από παιδιά. "Το 1983 φύγαμε για τις ΗΠΑ, ήμουν 20 ετών και ο Άγγελος 21. Τότε, σπούδαζα στη Νομική. Ζήσαμε στο Κορνέλ και επιστρέψαμε στην Ελλάδα το 2000, όταν έπρεπε τα παιδιά μας να πάνε στο σχολείο. Στα παιδιά σου δίνεις φτερά για να πετάξουν όπου θέλουν. Όμως τους δίνεις και ρίζες. Οι ρίζες τους είναι η Ελλάδα, μετά μπορούν να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Ασχολήθηκα με το συνδικαλιστικό σκέλος της Νομικής. Όμως, πάντα δούλευα για τον Αγγελο που είναι επενδυτής. Το 2003 αποφασίσαμε από κοινού να ρίξουμε άγκυρα στην Ίο".

Η Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος που θέλει να αλλάξει την Ίο
Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΤΑΧΤΟΥΛΗΣ

Αυτή τη στιγμή τους ανήκει περίπου το 30% του νησιού. Στο www.luxurIos.com αναλύουν το σκεπτικό των επενδύσεών τους και παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις τους στην Ίο. "Έτσι γράφουν, ότι μας ανήκει το 25% με 30%. Δεν ξέρω. Δεν ασχολούμαι με τους αριθμούς, παρά μόνο απαντώ ότι έχω πέντε παιδιά, τέσσερις κόρες κι ένα γιο, τρίδυμα και δίδυμα κι έναν υπέροχο άνδρα που κάνει για 180 συζύγους. Τα τρίδυμα είναι 25 ετών και τα δίδυμα 21 και ο Άγγελος έχει ασχοληθεί με όλο το δημιουργικό και κατασκευαστικό σκέλος των επενδύσεων. Αγαπήσαμε το νησί. Πάθαμε 'Ίοση', όπως συνηθίζουμε να λέμε. Μέχρι να έρθουμε εδώ, τα καλοκαίρια μας τα περνούσαμε πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό με τα παιδιά, τα σκυλιά και τους παπαγάλους μας. Θέλουμε -κατά κάποιο τρόπο- και να προστατέψουμε την Ίο. Γι' αυτό αποφασίσαμε ότι δεν θα αναπτύξουμε πάνω από το 1% της γης που μας ανήκει.

Προσπαθήσαμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στον τουρισμό του νησιού, που προσελκύει κυρίως μικρές ηλικίες. Επιθυμία μας ήταν να φέρουμε κι έναν πιο σοφιστικέ ταξιδιώτη. Δείξαμε ότι μπορούν να συνυπάρξουν και άλλοι με τους πιτσιρικάδες που έρχονται εδώ, χωρίς ν' ακολουθούν την ξέφρενη ζωή τους. Το νησί έχει 36 παραλίες και στις περισσότερες πας με καραβάκι, αυτό είναι καλό. Διότι, δεν θέλουμε να κάνουμε υπερτουρισμό. Παράλληλα, πρέπει να φανούν κι αυτές οι ομορφιές. Αλλιώς, θα ήταν σαν να έχεις έναν αυθεντικό πίνακα του Vincent van Gogh και να τον κρατάς στο υπόγειο. Η Ίος είναι ένα μέρος με απίθανη ενέργεια".

Η ενέργεια περισσεύει και στην υπερδραστήρια Βασιλική, που ομολογεί ότι δεν προλαβαίνει να βραχεί στη θάλασσα που έχει στα πόδια της. Έχει τρέξει και σε 11 μαραθωνίους. Μεταξύ αυτών, είναι ο δύσκολος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, αλλά και ο Μαραθώνιος της Ν. Υόρκης. "Έτρεξα για πρώτη φορά μία ημέρα πριν κλείσω τα 44. Πιστεύω πολύ στον αθλητισμό! Υπήρξα και αντιπρόεδρος στον Πρωτέα Βούλας. Γι' αυτό διοργανώνω και ένα τουρνουά μπάσκετ, κάθε χρόνο. Έχω βάλει κι εγώ καλάθι με 8 Μποφόρ. Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο project που χειριζόμαστε στο νησί. Η Ελλάδα είναι ιδανική για τον αθλητικό τουρισμό". Μας μίλησε μία ημέρα μετά τη συμμετοχή της στον ημιμαραθώνιο της Ίου. "Σούρθηκα! Αλλά θέλω να τιμώ ό,τι κάνει ο τόπος μου. Η Ίος είναι πια ο τόπος μας. Έτσι τον αισθανόμαστε κι ας μην καταγόμαστε από εδώ".

Η Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος που θέλει να αλλάξει την Ίο

Το IOS OPEN 1* STAR είναι μία από τις διοργανώσεις που σχεδίασε για φέτος στον 'τόπο' της. "Αμέσως μετά θα φιλοξενήσουμε κι ένα καμπ ποδοσφαίρου έως τις 23 Ιουνίου. Πάντα, δουλεύουμε με επαγγελματίες προπονητές. Μαζί μας θα είναι ο Γιάννης Κότσης. Πέρυσι, ήταν ο Βαγγέλης Μόρας και ο Ανδρέας Σάμαρης στο καμπ. Θέλουμε ανθρώπους που να σημαίνει κάτι η παρουσία τους. Να προκύπτει και κάποιο μήνυμα. Το μπιτς βόλεϊ είναι πάρα πολύ ωραίο επειδή είναι natural! Γίνεται στη φύση, σε μια καταπληκτική παραλία, όπως είναι ο Μυλοπότας. Δεν χρειάζεται γήπεδα, σε αντίθεση με το μπάσκετ". Στο δε τουρνουά μπάσκετ... τείνουν χείρα βοηθείας τα παιδιά της με την κολλητή τους φίλη, Μαριέλλα Φασούλα που υπηρετεί το σπορ, όπως έκανε κι ο πατέρας της Παναγιώτης.

Ένα από τα πλάνα που υλοποίησαν ήταν η μεταφορά και φύτευση περίπου 50.000 ελαιοδέντρων. Θέλουν να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά της Ίου. "Αποφύγαμε τη χώρα και πήγαμε σε άλλες περιοχές", τόνισε η Βασιλική. Μία από αυτές είναι και η Κουμπάρα. Εκεί κοντά βρίσκεται και ο Σταχτούλης Χατζηγιάννης. "Παίρνουμε κάποια γαϊδουράκια και για να τα γηροκομήσουμε. Έχουμε και αλογάκια και περισσότερα από 10 σκυλιά. Μαμ, κακά και νάνι. Τίποτε άλλο δεν κάνουν τα ζωάκια μας. Αντε, να μου δώσουν κι ένα φιλί". Ο Σταχτούλης ήταν το πρώτο γαϊδουράκι που έγινε μέλος της πολυπληθούς οικογένειας. "Είναι πραγματικά αστεία η ιστορία με αυτό το γαϊδουράκι. Τότε, προέκυψε η φήμη ότι είχαμε φέρει τον Μιχάλη Χατζηγιάννη -για την επέτειό μας, στο νησί. Για να τραγουδήσει. Κοντέψαμε να το πιστέψουμε κι εμείς. Αναρωτηθήκαμε μήπως ήταν κάποια έκπληξη των φίλων μας. Ο Χατζηγιάννης βρισκόταν πράγματι στο νησί, αλλά αντί γι' αυτόν στο πάρτι της επετείου εμφανίστηκε ο γαϊδαράκος, τον οποίο λέμε Σταχτούλη Χατζηγιάννη".

Αυτή την εβδομάδα δεν προλάβαινε ν' ανασάνει. Υποδέχεται τα ζευγάρια που θα μετάσχουν στο IOS OPEN 1* STAR. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τέσσερα ντουέτα ανδρών και πέντε γυναικών. Μεταξύ αυτών, είναι οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες Ελλάδας για το 2018, τα αδέρφια Μανδηλάρη (Άγγελος και Βασίλης) και η Δήμητρα Μαναβή με την Κωνσταντίνα Τσοπούλου. Εκτός από τα ελληνικά δίδυμα θα εκπροσωπηθούν επείσης και οι: Αυστρία, Κύπρος, Τσεχία, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Η.Π.Α., Βέλγιο, Γαλλία, Ιράν, Ιαπωνία, Σερβία, Ουκρανία, Ισραήλ, Μπαχρέιν.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα διεξαχθούν το Σάββατο 15/6 και την Κυριακή.

Η Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος που θέλει να αλλάξει την Ίο

News 24/7

24MEDIA NETWORK