Η εμφάνιση του Σακίλ Ο' Νίλ σε ντοκιμαντέρ με τίγρεις είχε αιτία

Το 'Tiger King' είναι με διαφορά, η πιο παράξενη σειρά ντοκιμαντέρ που θα δεις στο Netflix. Τι δουλειά είχε εκεί μέσα ο Σακίλ Ο' Νιλ; Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Ο Σακίλ Ο' Νιλ μαζί με τους Σαρίφ και Σακίρ Ο' Νιλ, τους δυο γιους του, λίγο πριν από την ετήσια τελετή βραβείων του NBA, στη Santa Monica της Καλιφόρνια
Ο Σακίλ Ο' Νιλ μαζί με τους Σαρίφ και Σακίρ Ο' Νιλ, τους δυο γιους του, λίγο πριν από την ετήσια τελετή βραβείων του NBA, στη Santa Monica της Καλιφόρνια INVISION/AP IMAGES

Τι συμβαίνει στο 'Tiger King:Murder, Mayhem, Madness'; Έχεις από τη μια πλευρά τον Τζο Εξότικ, έναν ομοφυλόφιλο, πολυγαμικό, φανατικό της οπλοκατοχής, με μουλέτι βγαλμένο από τα βαθιά 80s, ο οποίος λατρεύει τις τίγρεις και κάθε είδους άγριο αιλουροειδές και έχει ανοίξει ένα ζωολογικό κήπο (Greater Wynnewood Exotic Animal Park), που φαινομενικά μοιάζει με παράδεισο, αν και μάλλον παραπέμπει περισσότερο σε τόπο βασανιστηρίων. Από την άλλη, έχουμε την Κάρολ Μπάσκιν, ακτιβίστρια, ιδιοκτήτρια καταφυγίου αγρίων ζώων, που μπορεί και να έχει κάνει τον εξαφανισμένο άντρα της, τροφή στα αγαπημένα τιγράκια της.

Αυτή η true crime σειρά διηγείται την ανελέητη κόντρα ανάμεσα σε αυτούς τους δυο χαρακτήρες, που είχε ως αποτέλεσμα την καταδική ενός, που παραμένει πίσω από της φυλακής τα σίδερα μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, μια ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από την πιο νοσηρή φαντασία, αν και είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αν σου αρέσουν οι περίεργες ιστορίες, τώρα που έχεις μείνει στο σπίτι και έχεις λίγο περισσότερο χρόνο, είναι μια επιλογή. Εκεί θα δεις και κάποιον που δεν περίμενες να δεις σε μια τέτοια σειρά. Αλήθεια, Σακίλ Ο' Νιλ, γιατί εμφανίστηκες στο 'Tiger King', ως 'φίλος' του Εξότικ;

Ο βετεράνος σταρ του NBA επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για το πέρασμά του από τη νέα σειρά του Netflix, μέσα από το podcast του: "Πριν από μερικά χρόνια, το 2014, εγώ κι η οικογένειά μου ανακαλύψαμε αυτό το μέρος, που ήταν πάρα πολύ όμορφο και κάποιος, ονόματι Τζο Εξότικ, μου συστήθηκε ως το αφεντικό. Κάναμε τη βόλτα μας, στη συνέχεια άφησα ένα ποσό ως δωρέα για το φαγητό και τις καθημερινές ανάγκες των ζώων και αποχωρήσαμε. Υπήρξαν μερικές φορές που βρεθήκαμε ξανά εκεί. Όταν έμαθα ότι αυτός ο τύπος ήταν αναμεμειγμένος σε κάποιες σκοτεινές δραστηριότητες, σταμάτησαμε να πηγαίνουμε".

Ο Εξότικ σήμερα εκτιεί ποινή φυλακισης 22 ετών, με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας για τη δολοφονία της Μπάσκιν και της άσκησης βιας σε άγρια ζώα και ελπίζει σε μια αποφυλάκιση μέσω απονομής χάριτος από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο 'Big Aristotle' τόνισε εμφατικά πως η αγάπη του για τις τίγρεις δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εντελώς τυχαία γνωριμία του με τον Εξότικ. "Αν αγαπώ τις λευκές τίγρεις; Ναι, τις λατρεύω. Αν έχω αγοράσει λευκή τίγρη ως κατοικίδιο; Όχι, δεν έχω σκοπό να το κάνω. Αν έχω κάνει δωρέες σε ζωολογικούς κήπους; Ναι, συνέχεια. Δεν είχα και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτόν τον παράξενο τύπο. Ήμουν μόνο ένας επισκέπτης στις εγκαταστάσεις του".

Ακόμα μια παράξενη 'προίκα' του Εξότικ στα digital media είναι ένας λογαριασμός στο YouTube με το όνομα 'Joe Exotic TV', γεμάτος από παράξενης ομορφιάς (φιλοζωικά;) videos, σκηνοθετημένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να παρουσιάζουν τον G.W. Zoo σαν έναν επίγειο παράδεισο. Επίσης, παράλληλα με την ενασχόλησή του με τον ζωολογικό κήπο, ο Εξότικ έχει κυκλοφορήσει και μουσικά άλμπουμ (!), όπου τραγουδάει φιλοζωική κάντρι. Από σεβασμό προς την ψυχική υγεία σας, θα κλείσουμε αυτό το κείμενο όχι με μουσική, αλλά με λιονταράκια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK