Η εξήγηση πίσω από τα παραμορφωμένα πόδια του ποδηλάτη Γιάνεζ Μπράικοβιτς

Ένας ποδηλάτης, ο Κροάτης Γιάνεζ Μπράικοβιτς, με σκελετωμένα πόδια: Υπάρχει λόγος σοβαρός, υπάρχουν απολύτως φυσικά αίτια.

Η εξήγηση πίσω από τα παραμορφωμένα πόδια του ποδηλάτη Γιάνεζ Μπράικοβιτς

O ποδηλάτης Γιάνεζ Μπράικοβιτς μόλις έχει ανεβάσει μια σοκαριστική φωτογραφία, ύστερα από την πρώτη εμφάνιση σε αγώνα, πρώτη ύστερα από την τιμωρία που του είχε επιβληθεί λόγω ντόπινγκ. Ο 35χρονος Κροάτης αγωνίστηκε σε ποδηλατοδρομία της πατρίδας του νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο, ύστερα από 10μηνη τιμωρία που του είχε επιβληθεί, επειδή είχε βρεθεί θετικός στην ουσία μεθυλεξανεμίνη.

Ο πρώην πρωταθλητής στην κατηγορία Νέων (ως 23 ετών) ανέβασε φωτογραφία που έδειχνε την εικόνα των ποδιών του, με κάθε φλέβα και μυ να είναι πια ορατοί από ποτέ σε γυμνό μάτι. Ο Μπράικοβιτς -ο οποίος αποκάλυψε πως πάσχει από βουλιμία- ισχυρίζεται πως κατανάλωσε μεθυλεξανεμίνη σε συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο έλαβε σε χρονική στιγμή που δεν μπορούσε να τραφεί κανονικά. Ο ίδιος εξήγησε: "Πήρα συμπλήρωμα διατροφής, ήταν όμως το μοναδικό πράγμα που μπορούσα να φάω. Υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσα να μπω σε πίστα ποδηλασίας, χωρίς να βάλω τα κλάματα. Ήμουν απελπισμένος και ένιωθα πως πλησιάζω προς την κατάθλιψη". Η λεζάντα της δημοσίευσης του στα social media γράφει: "Το μόνο που πρέπει να κάνω τώρα είναι να μην τα γ***ω όλα".

Η Νατάσα Ντεζνίκα, γιατρός της κροατικής ομάδας σκι, δήλωσε στα εγχώρια media πως μια τέτοια εικόνα φυσικής κατάστασης δεν είναι ασυνήθιστη στο συγκεκριμένο άθλημα: "Έχω δει αθλητές, ύστερα από 3 εβδομάδες αγώνων σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία με ακριβώς την ίδια εικόνα. Τα πόδια αποκτούν μια μικροσκοπική όψη, χωρίς καθόλου λίπος, με συμπτώματα συνολικής εξάντλησης του σώματος, όπως αφυδάτωση, όλες οι φλέβες και όλοι οι μύες του σώματος είναι ορατοί. Ευτυχώς, ο ποδηλάτης αναρρώνει από αυτή την κατάσταση σχετικά γρήγορα. Είναι, πάντως, άξια μελέτης η μακροχρόνια επιρροή αυτών των αγώνων στη σωματική υγεία ενός αθλητή".

Με βάση την παραπάνω εικόνα, προσπαθούμε να φανταστούμε τη σωματική καταπόνηση που θα προκύπτει από μια διαδρομή όπως το Giro d'Italia, αλλά αυτή η εικόνα μάλλον θα είναι σκληρή, ακόμα και για την πιο προχωρημένη φαντασία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK