Η FIA ψάχνει 12η ομάδα για το 2015
Την ομάδα που θα προστεθεί στις υπάρχουσες 11 στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2015 ψάχνουν οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), δίνοντας προθεσμία τριών εβδομάδων σε όσες ομάδες ενδιαφέρονται.
Δώδεκα θέλουν να κάνουν τις ομάδες για το πρωτάθλημα του 2015 οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, οι οποίοι έδωσαν τρεις εβδομάδες προθεσμία σε όσες κατασκευάστριες θέλουν να συμμετέχουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Στην ανακοίνωση της η FIA αναφέρει: “Η FIA αποφάσισε να διενεργήσει μια ανοιχτή διαδικασία επιλογής για να βρει μια υποψήφια ομάδα που θα συμμετέχει σε ανταγωνιστικό επίπεδο στο πρωτάθλημα της Formula 1 από την αρχή τοης σεζόν το 2015 ή το 2016 μέχρι το 2020”.
Μάλιστα, ξεκαθαρίζεται πως οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, ενώ θα ληφθούν υπόψιν μόνο όσες έχουν καταθέσει τη συμμετοχή τους πριν από τις 3 Ιανουαρίου του 2014.
Ο αριθμός των ομάδων που μπορούν σύμφωνα με τους κανονισμούς να συμμετέχουν με δύο μονοθέσια στο πρωτάθλημα της Formula 1 ανέρχεται σε 13, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει το περιθώριο για ένταξη δύο ακόμη ομάδων, παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει πρόθεση από τη FIA να καλυφθεί το κενό και των δύο θέσεων.