Η μεταμόρφωση-ανάσταση της Γελένα Ντόκιτς των 120 κιλών

Ανάμεσα στη βουλιμία και την κατάθλιψη, η Γελένα Ντόκιτς επέλεξε τη μεταμόρφωση, χάνοντας 57 κιλά σε 11 μήνες!

Η Γελένα Ντόκιτς πραγματοποιεί μια επιτυχημένη υποδοχή σε σερβίς της Ιταλίδας αντιπάλου της, Φραντσέσκα Σκιαβόνε, κατά τη διάρκεια του τουρνουά τένις All England Lawn.
Η Γελένα Ντόκιτς πραγματοποιεί μια επιτυχημένη υποδοχή σε σερβίς της Ιταλίδας αντιπάλου της, Φραντσέσκα Σκιαβόνε, κατά τη διάρκεια του τουρνουά τένις All England Lawn. ASSOCIATED PRESS

Το φάντασμα της κατάθλιψης είναι μια ασύμμετρη απειλή που μπορεί να διαλύσει τον καθένα. Το φάντασμα της κατάθλιψης δεν κοιτάει φήμη, χρήματα, πρωταθλητισμό και τα έχει καταφέρει να στοιχειώσει δημοφιλείς πρώην και νυν αθλητές, όπως οι Ντουέιν Τζόνσον, Όσκαρ Ντε Λα Χόγια (πυγμαχία), Γκρεγκ Στίμσμα (μπάσκετ), Μάικλ Φελπς. Η Γελένα Ντόκιτς κατάφερε να φτάσει ως το #4 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, μέχρι να αποσυρθεί από το άθλημα, το 2014, σε ηλικία 36 ετών, λόγω ενός τραυματισμού. Εκείνη την εποχή, η μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, βρισκόταν στην πιο κρίσιμη καμπή της.

Η μεταμόρφωση-ανάσταση της Γελένα Ντόκιτς των 120 κιλών

"Πάλεψα με την κατάθλιψη για τουλάχιστον 10 χρόνια. Μπορώ να θυμηθώ στιγμές από εκείνη την εποχή, όπου το μοναδικό πράγμα που επιθυμούσα, ήταν το να πεθάνω", έχει δηλώσει η ίδια μεταξύ άλλων σε γνωστό ισπανικό μέσο. Όμως η Ντόκιτς κατάφερε να κάνει μια επιστροφή, που έμοιαζε με νίκη απέναντι στη φθορά της ψυχής και του σώματος.  Ήταν λοιπόν, το 2014, όταν η παλαίμαχος τενίστρια τάιζε την κατάθλιψη της με τεράστιες ποσότητες φαγητού, φτάνοντας να ζυγίζει 120 κιλά. Κάπου εκεί, είχε ήδη διαφανεί ο ηθικός και ψυχολογικός πάτος μιας ζωής θριάμβων, που η ίδια είχε ξεχάσει να απολαμβάνει. Και τότε, αποφάσισε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο ζωής της. Ξεκινώντας τη δίαιτα Jenny Craig, μέσω της οποίας έχασε 57 κιλά σε 11 μήνες!

Σήμερα, η Γελένα Ντόκιτς παρουσιάζει το νέο της εαυτό με εντυπωσιακές φωτογραφίες στο Instagram, που αποπνέουν επιτέλους, μια αίσθηση γαλήνης.

  

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK