Η 'γιούχα' προς τον Τζόκοβιτς ήταν αντικειμενικά σκληρή

Ήταν η 13η φορά που ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποσυρόταν οικειοθελώς από έναν αγώνα. Όσο εξοργιστικό κι αν έμοιαζε, ήταν αναπόφευκτο.

O Σέρβος σταρ Νόβακ Τζόκοβιτς αποχωρεί από τα κορτ στον τελευταίο του αγώνα τένις, ενάντια στον Ελβετό Σταν Βαβρίνκα, κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου του US Open, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019, στη Νέα Υόρκη
O Σέρβος σταρ Νόβακ Τζόκοβιτς αποχωρεί από τα κορτ στον τελευταίο του αγώνα τένις, ενάντια στον Ελβετό Σταν Βαβρίνκα, κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου του US Open, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019, στη Νέα Υόρκη AP PHOTO/EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

To τελικό αποτέλεσμα έδειξε: 6-4, 7-5, 2-1 και αποκλεισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς στη φάση των '16' του US Open από τον Στανισλάς Βαβρίνκα. Ο 34χρονος αθλητής έχει αναδειχθεί σε 'κακό δαίμονα' του Τζόκοβιτς, καθότι έχει καταφέρει να τον κερδίσει σε 3 αναμετρήσεις σερί. Η τρίτη ήταν και η τελευταία, καθώς αυτό το αμερικάνικο τουρνουά ήταν η τελευταία επαγγελματική διοργάνωση που έλαβε μέρος ο Νόβακ Τζόκοβιτς, δείχνοντας πως ενδεχομένως να πλησιάζει προς την οριστική αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Ο Σέρβος τενίστας, δεν άντεξε τον πόνο στο λαβωμένο αριστερό του ώμο. Στο τρίτο σετ ανακοίνωσε στον επόπτη την απόφαση του να αποχωρήσει, ενώ η αναμέτρηση εξελισσόταν σε περίπατο για τον Βαβρίνκα. Το 'συγνώμη, πονάω, δεν αντέχω να κρατάω ρακέτα' του Νόλε αντιμετωπίστηκε από κάποιους θεατές του σταδίου Arthur Ashe, όχι ως μια ρεαλιστική συνθήκη ενός σταρ στο λυκόφως της απόσυρσης του, αλλά ως μια πρόκληση.

Αυτή η ανατρεπτική εξέλιξη, είχε ως αποτέλεσμα ο Σέρβος τενίστας να εισπράξει έντονες αποδοκιμασίες ενώ χαιρετούσε ιπποτικά τον αντίπαλο και το κοινό, κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια. Ήταν η 13η φορά στο σύνολο της καριέρας του, που ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποσυρόταν από έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του. Ο πόνος του τραυματισμού του είχε - δανειζόμαστε ατάκα γνωστού Έλληνα σπίκερ- 'κονιορτοποιήσει' την επιθυμία του παίκτη να υπερασπιστεί την υστεροφημία του και να υπογραμμίσει την λαμπρότητα της, κατακτώντας έναν ακόμα τίτλο. O ίδιος αντιμετώπισε αυτή τη συνθήκη με ευγένεια και σεβασμό προς τους οπαδούς του: "Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο.Καταλαβαίνω πως ήρθαν για να δουν έναν ολοκληρωμένο αγώνα και αυτό δεν συνέβη. Αρκετοί δεν ήξεραν τι συμβαίνει, δεν μπορώ να τους κατηγορήσω", δήλωσε ο Σέρβος στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως προσπάθησε με κάθε τρόπο να μετριάσει τον πόνο του τραυματισμού του, χωρίς επιτυχία.

Ο Τζόκοβιτς αποχαιρετά έναν ακόμα σημαντικό τουρνουά, από το #1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας κερδίσει 36 από τα τα 37 τελευταία ματς Γκραν Σλαμ που αγωνίστηκε, έχοντας 16 τρόπαια στο ενεργητικό του, όντας τρίτος στην κατάταξη των τροπαιούχων θρύλων του τένις, με τους Ραφαέλ Ναδάλ (18) και Ρότζερ Φέντερερ (20) να συμπληρώνουν την τριάδα της κορυφής.

Η νίκη του Βαβρίνκα (#23) κόντρα στον Τζόκοβιτς, επισφραγίστηκε με μια αγκαλιά ανάμεσα στους δυο σπουδαίους αθλητές και έγινε η ανατροπή ενός ονειρεμένου σεναρίου που θα έφερνε τη διασταύρωση των Τζόκοβιτς-Φέντερερ στα ημιτελικά της διοργάνωσης, σε μια ενδεχόμενη επανάληψη της ονειρεμένης αναμέτρησης του περασμένου Ιουλίου. Ο νικητής του ζευγαριού Βαβρίνκα-Μεντβέντεφ, θα δοκιμάσει το νικητή του αντίστοιχου ζευγαριού Φέντερερ-Ντιμίτροφ στα ημιτελικά. Η αποχώρηση του Νόλε από το US Open, θα ξεχαστεί ή ενδεχομένως θα στιγματιστεί, ως ένας αγώνας που δεν τελείωσε ποτέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK