Η 15χρονη Κόκο Γκάουφ δεν θα έπαιζε τένις αν δεν αγαπούσε τις φούστες

Η 15χρονη που θριάμβευσε στο Γουίμπλεντον απέναντι επί της Βίνους Γουίλιαμς άρχισε το τένις γιατί της άρεσε να φοράει κοντές φούστες. Τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις για την έφηβη Αμερικανίδα που θ' αφήσει εποχή στα κορτ.

Η Κόρι Γκάουφ δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχει νικήσει τη Βίνους Γουίλιαμς
Η Κόρι Γκάουφ δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχει νικήσει τη Βίνους Γουίλιαμς AP PHOTO/TIM IRELAND

Της αρέσει πολύ ν' ακούει Beyonce ή Rhianna και να βλέπει τηλεόραση. Θα ήταν μια έφηβη κοπέλα όπως όλες οι άλλες, αν δεν ήταν η Κόρι Γκάουφ. Το κορίτσι που στην παρθενική συμμετοχή του στο Γουίμπλεντον απέκλεισε με 6-4, 6-4 τη Βίνους Γουίλιαμς. Η νεότερη παίκτρια του ταμπλό (έκλεισε τα 15 στις 13 Μαρτίου) στο πιο κλασικό τουρνουά του παγκόσμιου τένις πέταξε εκτός συνέχειας τη γηραιότερη (39 ετών) και πανηγύρισε την πρώτη μεγάλη επιτυχία της σε επίπεδο γυναικών.

Η μικρούλα Κόκο, όπως τη φωνάζουν από μωρό, δεν ήξερε πώς ν' αντιδράσει. Να χαρεί ή να κλάψει. Να πανηγυρίσει ή να σεβαστεί. Ένα μείγμα συγκρουόμενων συναισθημάτων παρέλυσαν το κορμί της αμέσως ύστερα από το θρίαμβό της στον α' γύρο. "Ειλικρινά δεν ήξερα πώς έπρεπε να νιώσω", ανέφερε το #313 της παγκόσμιας κατάταξης, συμπληρώνοντας πως "ήταν η πρώτη φορά που δάκρυσα, δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να συμβεί μετά από νίκη. Ζω το όνειρό μου".

Ποιο ήταν αυτό; Ν' αντιμετωπίσει ένα από τα πρότυπά της. Αμερικανίδα γαρ, με τις αδερφές Γουίλιαμς μεγάλωσε ως παραδείγματα αφοσίωσης, ανέλιξης, επιτυχιών και πάνω απ' όλα συνέπειας στη δουλειά. Κυρίως τη Σερένα, αλλά η Βίνους (πέντε φορές νικήτρια στο Γουίμπλεντον κι άλλους πέντε τίτλους σε majors) δεν απείχε πολύ. "Θα ήθελα να την ευχαριστήσω για ότι έκανε για μένα. Αν δεν ήταν αυτή, δεν θα ήμουν εγώ εδώ. Υπήρξε έμπνευσή μου", έλεγε αποθεωτικά η Γκάουφ.

Ένα κορίτσι που:

❗ είναι παιδί της Ατλάντα, αλλά λάτρεψε τη θάλασσα έχοντας μετακομίσει στην Ντελρέι Μπιτς της Φλόριντα.

❗ πρώτα απ' όλα ασχολήθηκε με το χορό.

❗ στον κόσμο του τένις εισήλθε στα 7 της, διότι της άρεσε πολύ να φοράει κοντές φούστες.

❗ αγάπησε πραγματικά το σπορ μετά το πρώτο της τουρνουά. Το κατέκτησε. Ήταν ακόμη 8 ετών.

❗ οι γονείς του ήταν επίσης αθλητές. Ο πατέρας της Κόρι έπαιζε μπάσκετ ως το κολέγιο και η μητέρα της Κάντι ασχολείτο με το στίβο ως επταθλήτρια και τη γυμναστική. Τα νεότερα αδέρφια της παίζουν μπέιζμπολ και φούτμπολ.

❗ στα 10 της είχε αποκτήσει ήδη την πρώτη μεγάλη χορηγία της από τη Nike.

❗ ήταν πάντα ψηλότερο από τις συνομήλικες κοπέλες. Πλέον βλέπει τον κόσμο από τα 1μ76.

❗ συνάντησε για πρώτη φορά τη Σερένα Γουίλιαμς σ' ένα διαφημιστικό σποτ. Αργότερα συστήθηκαν στην ακαδημία τένις του Πατρίκ Μουράτογλου στο Παρίσι. Την είχε επιλέξει ο ίδιος ο Ελληνογάλλος προπονητής για ένα τουρνουά στη Νίκαια. Λέει όμως πως "δεν πρόκειται να γίνω η επόμενη Σερένα. Θα γίνω η πρώτη Κόρι 'Κόκο' Γκάουφ".

❗ έπαιξε το πρώτο επαγγελματικό τουρνουά της WTA τον Μάιο του 2018 στο Όσπρεϊ της Φλόριντα. Προκρίθηκε στο β' γύρο.

❗ έχει ήδη πανηγυρίσει πρωτιές στο Ρολάν Γκαρός και στο US Open στην κατηγορία των Juniors.

❗ η μεγαλύτερη θαυμάστριά της είναι η γιαγιά της, Ντέμπορα. Έλεγε γι' αυτήν προ δύο ετών πως "μαθαίνει πότε πρέπει και πότε όχι να ζητωκραυγάσει".

❗ πιστεύει και δεν διστάζει να το πει πως "όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου, πιστεύω πάντα ότι θα το πετύχω".

❗ έχει σε προτεραιότητα το σχολείο και "αν οι βαθμοί μου δεν ήταν καλοί, πιθανόν θα διέκοπτα το τένις". Παρακολουθεί μαθήματα μέσω ίντερνετ, διαβάζει με τη μητέρα της που είναι δασκάλα, ομολογεί πως έχει αναπτύξει μια σχέση αγάπης-μίσους με την άλγεβρα, αλλά θέλει να μπει στο πανεπιστήμιο και να λάβει ακαδημαϊκή μόρφωση.

❗ το 2019 εκτιμάται ότι θα αποκομίσει 1 εκατομμύριο δολάρια από σπόνσορες, έχοντας ατζέντη έναν εκ των συνεργατών του γραφείου που εκπροσωπεί τον Ρότζερ Φέντερερ.

❗ ως παιδί της σύγχρονης εποχής διαθέτει λογαριασμό στο instagram από τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή.

Δεν χρειάζεται να αυτοδιαφημίζεται, την ξέρουμε ήδη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK