Η κοπάνα του Ντένις Ρόντμαν για την οποία κανείς δεν μίλησε

Ο Ντένις Ρόντμαν συνήθιζε να λείπει από τις προπονήσεις. Όμως στο 'Last Dance' δεν αναφέρθηκε ποτέ η κοπάνα του από προπόνηση παραμονές τελικών κόντρα στους Γιούτα Τζαζ για να παίξει σε αγώνα wrestling!

Ο Ντένις Ρόντμαν μιλάει σε δημοσιογράφους λίγο πριν από την ένταξή του στο  Naismith Memorial Basketball Hall of Fame
Ο Ντένις Ρόντμαν μιλάει σε δημοσιογράφους λίγο πριν από την ένταξή του στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame AP PHOTO/JESSICA HILL

Έχουν συμβεί υπέροχα πράγματα μέσα στο 'Last Dance', όπως εκείνο το επεισόδιο που ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον Ντένις Ρόντμαν. Ο παίκτης με το πιο ψυχεδελικό κεφάλι του NBA, που ήταν παράλληλα ίσως ο καλύτερος φόργουορντ που έπαιξε στο πλευρό του Μάικλ Τζόρνταν, συμμετείχε στις προπονήσεις της ομάδας βάζοντας τους δικούς του όρους. Του αρκούσε ένα διήμερο με την Κάρμεν Ιλέκτρα στο Λας Βέγκας για να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση και να διαλύσει τα 'τεσσάρια' της αντίπαλης ομάδας με τις αμυντικές τοποθετήσεις του. Αυτό που ποτέ δεν ανέφερε κανείς στο 'Last Dance' (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), είναι η κοπάνα του Ρόντμαν για... wrestling, ενώ οι τελικοί της σεζόν 1997-1998 ήταν σε εξέλιξη.

Ο Ρόντμαν, σύμφωνα με το Sports Illustrated, ξεκίνησε να εμφανίζεται σε αγώνες wrestling τον Μάρτιο του 1997 και σύντομα βρέθηκε ένα σενάριο που κάλυπτε την εκρηκτική προσωπικότητά του. Ο Ρόντμαν εντάχθηκε στην tag team nWo (New World Order), που έγινε διάσημη και από τους Χαλκ Χόγκαν, Κέβιν Νας και Σκοτ Χολ. Τον Ιούνιο του 1998, διεξαγόταν το 'WCW Nitro', ένα wrestling event από το οποίο δεν μπορούσε να λείψει. Κατ' αρχάς, διεξαγόταν στο 'Palace of Auburn Hills', έδρα των Ντιτρόιτ Πίστονς, δηλαδή στα παλιά λημέρια του. Εκεί θα συναντούσε τον Χόγκαν και την αντίπαλο της nWo, Diamond Dallas Page. Είχε προηγηθεί ο 3ος τελικός των Σικάγο Μπουλς κόντρα στους Γιούτα Τζαζ, με τους πρώτους να διαλύουν την ομάδα του Σολτ Λέικ με 42 πόντους διαφορά. Ο Φιλ Τζάκσον είχε ανακοινώσει προπόνηση, όμως ο Ρόντμαν ήθελε να ξεσκάσει, έπειτα από ένα τόσο δυνατό ματς.

Τον Ιούλιο του 1998, οι Μπουλς ήταν πια πρωταθλητές, ο Τζόρνταν ήταν έτοιμος να ανακοινώσει για δεύτερη φορά την απόσυρσή του από το μπάσκετ κι η ομάδα με σήμα τον Ταύρο απείχε μερικές εβδομάδες από την πλήρη διάλυση. Ο παίκτης με το '91' στη φανέλα δεν έδειχνε να νοιάζεται ιδιαίτερα. Το Ντιτρόιτ έβραζε από την καλοκαιρινή ζέστη κι ο Χόγκαν τον είχε καλέσει για ακόμα ένα τουρνουά, το event 'Bash at the Beach', όπου θα πάλευαν παρέα κόντρα στη Diamond Dallas Page και τον Καρλ Μαλόουν, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, που 'μυρίζει' Limp Bizkit, old-school ταινίες τρόμου και γνήσια αμερικανική καγκουριά. Αυτή, όμως, είναι μια άλλη ένδοξη ιστορία, με την οποία θα ασχοληθούμε κάποια άλλη φορά.


News 24/7

24MEDIA NETWORK