Η Μαριάν Βος πέτυχε το πιο γελοίο, ποδηλατικό buzzer beater

Ένα τρομακτικό λάθος της Λούσι Κένεντι, έφερε τη νίκη της Μάριαν Βος, στο νήμα του Giro d' Italia. Ένα πραγματικό buzzer beater της ποδηλασίας.

Η Μαριάν Βος πέτυχε το πιο γελοίο, ποδηλατικό buzzer beater
Η Μαριάν Βος πανηγυρίζει παλαιότερη νίκη της AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα στον αθλητισμό από το να χάνεις στο τέλος, στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπορεί να είναι κάποιο γκολ που μπαίνει στο τελευταίο δευτερόλεπτο ενός αγώνα, ή κάποιο σουτ που καταλήγει στο καλάθι βασανιστικά, στο τελευταίο εκατοστό του δευτερολέπτου ενός αγώνα, κάνοντας την έκφραση 'buzzer beater' να ακούγεται βασανιστική.

Αυτό που συνέβη στα τελευταία μέτρα του τρίτου γύρου του Giro D' Italia (γνωστό και ως Giro Rosa) την περασμένη Κυριακή (σ.σ. 7/7), ήταν η αντίστοιχη εκδοχή ενός buzzer beater, μόνο που στην ποδηλασία, τίποτα δεν είναι πιο εφιαλτικό και 'πωρωτικό' ταυτόχρονα από την προσπέραση στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η Λούσι Κένεντι και η Μάριαν Βος το γνωρίζουν καλύτερα από όλους. Όχι, η Λούσι Κένεντι δεν έκανε κάποιο λάθος στην καταμέτρηση της απόστασης. Η νεαρή αθλήτρια έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Η Λούσι Κένεντι βγήκε στα πλάγια της διαδρομής, λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό, για να πανηγυρίσει τη νίκη της, όταν η Μάριαν Βος την προσπέρασε και τερμάτισε πρώτη!

Η Μάριαν Βος βέβαια, δεν είναι κάποια τυχαία αθλήτρια. Πρόκειται για μια αθλήτρια της ποδηλασίας με 23 νίκες σε Giro Rosa stages στο ενεργητικό της. Την προηγούμενη μέρα, η Βος είχε κάνει μια εκπληκτική διαδρομή φτάνοντας πρώτη με άνεση.

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε από αυτή την επεισοδιακή ιστορία είναι ότι η Κένεντι παραδέχτηκε το λάθος της και μίλησε άμεσα γι' αυτό στο Twitter, προτρέποντας τις συναθλήτριες της να αγωνίζονται ως το τέλος.

Βέβαια, το πάθημα της Κένεντι φαίνεται πως δεν έγινε μάθημα για κανέναν, καθώς στη διαδρομή της επόμενης μέρας, η Νάντια Κουαλιότο έκανε ένα πιστό copy-paste, μια τέλεια μίμηση του λάθους της Κένεντι, αφήνοντας την αντίπαλο της, Λετίσια Μποργκέζι, να κερδίσει στο νήμα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK