Η Ναόμι Οζάκα έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια της ιστορίας

Η Σερίνα Ουίλιαμς 'κρατούσε' το Νο1 της λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες, για ένα έτος, εδώ και τέσσερα χρόνια. Φέτος την 'έριξε' από εκεί η Ναόμι Οζάκα, βγάζοντας σχεδόν το 1/4 από όσα ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής, που είναι ο Λίονελ Μέσι.

H Nαόμι Οζάκα έθεσε, στα 22, νέα στάνταρ για τα ποσά που 'βγάζουν' οι καλύτερες αθλήτριες του πλανήτη. Ο δρόμος για να πλησιάσουν τα χρήματα σε αυτά που βγάζουν οι καλύτεροι άνδρες, παραμένει πολύ μακρύς.
H Nαόμι Οζάκα έθεσε, στα 22, νέα στάνταρ για τα ποσά που 'βγάζουν' οι καλύτερες αθλήτριες του πλανήτη. Ο δρόμος για να πλησιάσουν τα χρήματα σε αυτά που βγάζουν οι καλύτεροι άνδρες, παραμένει πολύ μακρύς. AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

H τελευταία αξιολόγηση των τενιστριών έγινε από την WTA προ δύο μηνών (για την ακρίβεια στις 16/3). Βάσει αυτής, η 24χρονο Άσλεϊ Μπάρτι είναι στο Νο1, με την κορυφαία πεντάδα να αφορά και τις Σιμόνα Χάλεπ, Καρολίνα Πλίσκοβα, Σοφία Κένιν και Ελίνα Σβιτολίνα.

Η Ναόμι Οζάκα εντοπίζεται στο Νο10. Τον Γενάρη του 2019, μετά το θρίαμβο της στο Αυστραλιανό Open 'κάθισε' για πρώτη φορά στην κορυφή. Ήταν μόλις 21. Τότε είχες διαβάσει στο Contra.gr για τη ζωή της. Μετά είχε διάφορους τραυματισμούς, είχε και θέματα στα courts, μαζί και διάφορες ήττες, άλλαξε προπονητή, γυρίζοντας στον πατέρα της για να επιστρέψει και στις επιτυχίες και να αντιμετωπίσει νέο τραυματισμό στο τέλος της περυσινής σεζόν. Στο πρώτο major τουρνουά του 2020 (Australian Open), τέθηκε εκτός από την Κόκο Γκαούφ και έπειτα ο πλανήτης κλήθηκε να διαχειριστεί τον κορονοϊό. Σε αυτό το pause των αθλητικών δραστηριοτήτων, το Forbes βρήκε το χρόνο να κάνει διάφορες εκτιμήσεις. Μια αφορούσε την αθλήτρια που 'έβγαλε' τα περισσότερα χρήματα σε ένα χρόνο -για την ακρίβεια από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Μάιο του 2020.

Οι υπολογισμοί κατέληξαν στο ότι η τενίστρια που δηλώνει ως 'έδρα' την Ιαπωνία έγινε πλουσιότερη κατά 34.100.000 ευρώ. Ουδεμία άλλη πλησίασε σε αυτό το ποσό.

Παρεμπιπτόντως, αυτό το ποσό είναι κατά 1.280.000 ευρώ μεγαλύτερο εκείνου που 'χε δώσει πέρυσι την κορυφή στην Σερίνα Ουίλιαμς -η οποία ηγήθηκε της λίστας για τέσσερα συναπτά έτη. Η Αμερικανίδα superstar δεν είχε καταφέρει ωστόσο, να 'σπάσει' το ρεκόρ της Μαρία Σαράποβα, η οποία παρέμενε ως η πιο ακριβοπληρωμένη της ιστορίας, χάριν των 27.080.000 ευρώ που 'χε 'βγάλει' το 2015. Το έκανε η Οζάκα! Να δούμε και το πώς.

Δεκαπέντε διαφορετικές εταιρίες έχουν επιλέξει την 22χρονη για να συνεργαστούν -από τη Nissan Motor, τη Shiseido και τη Yonex. Με σχεδόν όλες έχει υπογράψει για χρήματα που 'χουν επτά ψηφία. Η Nike της δίνει 9.120.000 ευρώ για να ανήκει στην 'ομάδα' της, χωρίς η Οζάκα να είναι υποχρεωμένη -βάσει συμβολαίου- να φορά από πάνω μέχρι κάτω το brand στα παιχνίδια. Γεγονός που σημαίνει πως... έχει χώρο ελεύθερο, για να βάλει άλλα logos (MasterCard, All Nippon Airways και Nissin Foods).

Σύμφωνα με καθηγητή αθλητικής επιχειρηματικότητας, στο USC, στους λόγους που την κάνουν προορισμό για τους κολοσσούς που ψάχνουν πρόσωπα για να επενδύσουν είναι α) το φρέσκο πρόσωπο β) το 'καθαρό' backround και γ) το γεγονός ότι εκπροσωπεί πολλές διαφορετικές κουλτούρες, καθώς γεννήθηκε στην Ιαπωνία από όπου είναι η μητέρα της, ενώ ο πατέρας της είναι από την Αϊτή, με την οικογένεια να μετακομίζει στις ΗΠΑ, όταν η Ναόμι ήταν τριών χρόνων.

Για το τέλος, σου άφησα το ποιος ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος άνδρας αθλητής του περασμένου έτους -αναμένουμε τα στοιχεία για φέτος- και πόσα 'έβγαλε' σε ένα χρόνο. Το όνομα του είναι Λίονελ Μέσι και τα κέρδη του 116.030.000 ευρώ. Η διαφορά που υπάρχει μεταξύ του Αργεντινού και της Οζάκα είναι 81.930.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK