Η νεαρότερη Βρετανή στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι 12 ετών

Η Σκάι Μπράουν θα δοκιμάσει την τύχη της, προσπαθώντας να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είναι εξίσου καλή σε σερφ και σκέιτ και ακόμα δεν έχει συμπληρώσει 11 χρόνια ζωής!

Η νεαρότερη Βρετανή στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι 12 ετών

Το όνομά της δεν θυμίζει... άνθρωπο. Sky Brown, Καφέ Ουρανός. Το παρουσιαστικό της δεν θυμίζει Βρετανίδα. Εξάλλου, γεννήθηκε στο Μιγιαζάκι της Ιαπωνίας, από πατέρα Βρετανό και μητέρα Γιαπωνέζα. Παρ' όλα αυτά, ενδέχεται να είναι η νεαρότερη εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, σε ηλικία 12 ετών.

Το άθλημα ποικίλει. Κάνει σερφ, κάνει skate (ολυμπιακό άθλημα από του χρόνου) και χορεύει. "Απλά θέλω να βρεθώ εκεί, να διασκεδάσω, αν και στην πραγματικότητα δεν ξέρω με ποιον θα διαγωνιστώ ή τίποτα από όλα αυτά", εξηγεί η νεαρή στο ' BBC Sport'.

Το στιλ της ταιριάζει με όσους εξασκούν αυτά τα αθλήματα με τη μορφή χόμπι. Αρκετά χαλαρή, ακόμα και για το νεαρό της ηλικίας της, αρκετά ανοιχτό μυαλό και πρόσχαρη. Παρ' όλα αυτά, αποφασισμένη να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα προκριματικά των Αγώνων.

"Αισθάνομαι ότι δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι. Είμαι μικροσκοπική και θα βρεθώ σε αυτήν την τεράστια διοργάνωση. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μερικές φορές απλά θέλω να κάνω ό,τι και τα αγόρια. Γιατί μόνο τα αγόρια να διασκεδάζουν; Νομίζω ότι και τα κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι και τα αγόρια".

Η μικρή Σκάι κατοικεί στο Μιγιαζάκι, όμως περνάει αρκετό χρόνο στις ΗΠΑ. Στο προσκήνιο ήρθε πριν από μερικό καιρό, όταν έγινε το νεαρότερο... μεταγραφικό απόκτημα της NIKE. Γιγαντοαφίσες της νεαρής πλημμύρισαν τα καταστήματα των ΗΠΑ, ενώ εμφανίστηκε και σε πρόσφατη καμπάνια με διάφορες σπουδαίες αθλήτριες, όπως η γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς, η δρομέας Κάστερ Σεμένια και η σπρίντερ Ντίνα Άσερ Σμιθ.

Το 2016, σε ηλικία 8 ετών, έγινε ο νεαρότερος άνθρωπος που συμμετείχε σε Vans US Open (μεγάλο τουρνουά σερφ). Μπορεί να μην πανηγύρισε κάποιο μετάλλιο, όμως προσπέρασε αντιπάλους 20 χρόνια μεγαλύτερους.

Τον φετινό Φεβρουάριο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Simple Session, διάσημο τουρνουά σκέιτ γυναικών που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, σε χώρο που είναι σχεδιασμένος για άντρες!

"Αν και έχει τα τρικ και το στιλ, η Σκάι δεν έχει ακόμα τη δύναμη και την ταχύτητα που χρειάζονται στις μεγάλες πίστες και στα άλματα. Όμως τα προκριματικά θα της προσφέρουν ανεκτίμητη εμπειρία και κάποια μέρα θα γίνει μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Απλά πρέπει να μεγαλώσει λίγο στο σώμα", εξηγεί η Εντ Λέι, δημοσιογράφος και ειδικός στα extreme sports.

Με 300.000 ακολούθους στο instagram, η Σκάι αποτελεί έναν παγκόσμιο influencer πλέον και λειτουργεί και ως τέτοιος. Πρόσφατα βρέθηκε στην Καμπότζη με τους γονείς της και αποφάσισε να βοηθήσει τα παιδιά που δεν είχαν πρόσβαση σε καθαρό νερό και σε εκπαίδευση.

Σε συνεργασία με την κατασκευάστρια των σανίδων της, η Σκάι σχεδίασε μία δική της σανίδα, τα κέρδη από τις πωλήσεις της οποίας θα διατεθούν για τη δημιουργία σχολών σκέιτ σε φτωχές περιοχές του πλανήτη. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περίπου 17.000 δολάρια.

"Το όνειρό μου είναι να συνεχίσω να ταξιδεύω σε όλον τον κόσμο, να συνεχίσω να κάνω σκέιτ, να συνεχίσω να κάνω σερφ και να είμαι πάντα παιδί. Θέλω να πηγαίνω σε φτωχές χώρες και να βοηθώ τα παιδιά εκεί", καταλήγει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK