Η πιο επικίνδυνη λαβή που απαγορεύτηκε στο WWE

Όχι στο σπίτι, αλλά πουθενά δε θα πρέπει να δοκιμαστεί ξανά η συγκεκριμένη λαβή.

O John Cena κάνει κεφαλοκλείδωμα στον The Rock κατά τη διάρκεια της Wrestlemania το 2016
O John Cena κάνει κεφαλοκλείδωμα στον The Rock κατά τη διάρκεια της Wrestlemania το 2016 AP PHOTO/MEL EVANS

Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μία φορά στη ζωή σου αγώνα του WWE, τότε γνωρίζεις πολύ καλά πως υπάρχουν πολύ εντυπωσιακές κινήσεις, που μπορούν να γίνουν μέσα σε ένα ρινγκ. Κάθε παλαιστής μάλιστα μπορεί να έχει εφεύρει κάποια δικιά του χαρακτηριστική κίνηση ή να έχει συνηθίσει το κοινό σε συγκεκριμένες λαβές, άλματα, πιασίματα. Μπορεί να φαίνονται απλά στην τηλεόραση όλα αυτά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι στην πραγματικότητα. Χρειάζεται πολλή συγκέντρωση και ώρες προπόνησης, προκειμένου να πάει σωστά μια τέτοια φαντασμαγορική κίνηση, χωρίς να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός για κάποιον αθλητή. Όσο πιο δύσκολη η λαβή, τόσο πιο εύκολα μπορεί να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Η πιο επικίνδυνη λαβή που απαγορεύτηκε στο WWE
Η κίνηση piledriver

Υπάρχουν μάλιστα και κινήσεις, οι οποίες εξαιτίας της επικινδυνότητάς τους, απαγορεύτηκαν από τα ρινγκ. Όπως για παράδειγμα η κίνηση γνωστή και ως 'piledriver'. Σε αυτήν, ο ένας αθλητής σηκώνει τον αντίπαλό του ανάποδα (με το κεφάλι προς τα κάτω και τα πόδια προς τα πάνω) και στη συνέχεια τον πετάει στο έδαφος. Οι τραυματισμοί παλαιότερα ήταν πολλοί κι έτσι η κίνηση ανήκει πλέον μόνο σε αγώνες του παρελθόντος.

Ωστόσο, η πιο επικίνδυνη που έχει δει ποτέ το κοινό live ήταν το 'Burning Hammer'. Μπορεί να θυμίζει όνομα σκανδιναβικής μέταλ μπάντας, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για την κίνηση που είχε εμπνευστεί ο Ιάπωνας Κέντα Κομπάσι. Τι έκανε; Σήκωνε τον αντίπαλό του στις πλάτες (σαν ξύλο) και στη συνέχεια τον άφηνε με δύναμη στο έδαφος με το πρόσωπο να χτυπάει κάτω. Έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση μόλις 7 φορές στην καριέρα του και στις περισσότερες ο αντίπαλός του τραυματίστηκε σοβαρά.

Πάντως, ο John Cena αρκετά χρόνια αργότερα έκανε μια αντίστοιχη κίνηση (σε κάπως πιο light βαθμό), με το γνωστό Attitude Adjustment.


News 24/7

24MEDIA NETWORK