Η πιο ιστορική μεταγραφή χειμώνα αφορούσε τις γυναίκες δυο συμπαικτών

Ο Μάικ Κέκιτς και ο Φριτς Πίτερσον έκαναν τη μεταγραφή χειμώνα που ξεπέρασε σε γόητρο κάθε μεταγραφή χειμώνα. Στη δεκαετία του '70, ακόμα και αυτή η μεταγραφή μπορούσε να συμβεί.

Παίκτες των Λος Άντζελες Τσάρτζερς και Ντένβερ Μπρόνκος ανταλλάσσουν φανέλες
Παίκτες των Λος Άντζελες Τσάρτζερς και Ντένβερ Μπρόνκος ανταλλάσσουν φανέλες AP PHOTO/ALEX GALLARDO

Είμαστε στο 2020, άρα οτιδήποτε συνέβη στη δεκαετία του '70, απέχει από το Σήμερα 40+ χρόνια και μοιάζει απίστευτα μακρινό, ενίοτε και εξωπραγματικό. Όπως αυτή η μεταγραφή χειμώνα που έγινε μέσα στις τάξεις της θρυλικής ομάδας μπέιζμπολ των Νιου Γιορκ Γιάνκις. Η σύντροφος του Μάικ Κέκιτς και η σύντροφος του Φριτς Πίτερσον έφτιαξαν βαλίτσες, αποχαιρέτησαν τους αγαπημένους τους, πήραν το πρώτο ταξί, ίσως συναντήθηκαν και στο δρόμο, πριν ανταλλάξουν σπίτια. Στις 15 Ιουλίου 1972, αυτή η 'μεταγραφή' είχε πάρει τον δρόμο της. 

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, για να εξηγήσουμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Είμαστε λοιπόν στον Ιούλιο του 1972, η Νέα Υόρκη γνωρίζει δόξες, έχοντας δυο παντοδύναμες ομάδες στο NBA και στο MLB, τους Νικς και τους Τζάιαντς. Ο Ντέιβιντ Μπόουι και οι Ρόλινγκ Στόουνς είναι οι μεγάλοι αστέρες της εποχής, οι οποίοι με τα τραγούδια τους πουλάνε σεξουαλική απελευθέρωση, πανιδονισμό και γλυκιά ελευθερία της ψυχής και του σώματος.

Δημοσίευμα της εποχής για την ανταλλαγή συζύγων Κέκιτς- Πιτερσον
Δημοσίευμα της εποχής για την ανταλλαγή συζύγων Κέκιτς- Πιτερσον

Ένα ζεστό απόγευμα, η αθλητικογράφος Μόρι Άλεν είχε καλέσει στο σπίτι του τους φίλους και συμπαίκτες Κέκιτς και Πίτερσον, μαζί με τις γυναίκες τους, Σούζαν και Μέριλιν, αντίστοιχα. Τα δυο ζευγάρια έκαναν καλή παρέα, περισσότερο καλή απ' όσο κι οι ίδιοι μπορούσαν να φανταστούν. Στο τέλος της βραδιάς αποφάσισαν να φύγουν από το σπίτι της Άλεν και να συνεχίσουν τη βραδιά σε τοπικό ντάινερ. Οι σύντροφοι των παικτών είχαν κάνει ήδη 'ανταλλαγή': η Σούζαν είχε φύγει με το αμάξι του Πίτερσον και η Μέριλιν με το αμάξι του Κέκιτς. Λεπτομέρεια: Το δεύτερο ζευγάρι έφτασε στο ντάινερ με 2,5 ώρες καθυστέρηση. 

Η τετράδα πέρασε ένα ξεχωριστό βράδυ και αποφάσισε να το επαναλάβει, ένα 24ώρο αργότερα. Ο Πίτερσον αργότερα εξήγησε τι είχε συμβεί: "Διαπιστώσαμε ότι περνούσαμε τόσο όμορφα, που ήταν κρίμα να μείνει αυτή η φάση σε μερικά δείπνα. Εκείνος (σ.σ. Κέκιτς) είχε αρχίσει να ερωτεύεται την γυναίκα μου κι εγώ τη δική του".

Τους πρώτους μήνες του 1973 'κλείδωσε' η κρίσιμη απόφαση. Ο Πίτερσον και ο Κέκιτς συμφώνησαν από κοινού να ανακοινώσουν στις γυναίκες τους πως έκαστος θα έφευγε από το σπίτι του. Ο Πίτερσον θα μετακόμιζε στο σπίτι του Κέκιτς και της Μέριλιν και ο Κέκιτς θα έφευγε για το σπίτι που μέχρι πρότινος ζούσε η Σούζαν και ο συμπαίκτης και κολλητός του φίλος. Όμορφα και πολιτισμένα. Ο Πίτερσον φρόντισε να γνωστοποιήσει το γεγονός πρώτα στη δημοσιογράφο και 'προξενήτρα' τους, τονίζοντας πως "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ανταλλαγή συντρόφων", ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο. Οι δυο συμπαίκτες είχαν συμφωνήσει να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους ανταλλάσσοντας ζωές. Πέρα από γυναίκες, αντάλλαξαν περιουσιακά στοιχεία, αντάλλαξαν σπίτια, ζώντας πια ο ένας με τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα του άλλου. 

Δημοσίευμα της εποχής για την ανταλλαγή συζύγων Κέκιτς- Πιτερσον
Δημοσίευμα της εποχής για την ανταλλαγή συζύγων Κέκιτς- Πιτερσον

Το πείραμα αυτό δούλεψε καλύτερα για τη Σούζαν και τον Κέκιτς, που κατάφεραν να ζήσουν μαζί μέχρι σήμερα. Ο Πίτερσον και η Μέριλιν χώρισαν μερικά χρόνια αργότερα. Η ιστορία αυτή, όπως ήταν φυσικό, τραυμάτισε το γόητρο των Γιάνκις για πολλά χρόνια και φημολογείται πως είναι αρκετά πιθανό να μεταφερθεί στο σινεμά από τον φαν της ομάδας Μπεν Άφλεκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK