Η πίστα Montmelo έριξε 29 οδηγούς σε μία μέρα

Ο Χόρχε Λορένθο παρέσυρε 4 οδηγούς. Κι ένας αυτός, πέντε. Ο 15χρονος Καν Οντσού τον 'κέρδισε', καθώς στον αγώνα του Μoto3 έθεσε εκτός έξι μηχανές. Σε μια μέρα, στην πίστα Montmelo της Καταλονίας, 29 οδηγοί δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα, σε MotoGP, Moto2 και Μοto3. Kερδισμένοι ήταν οι Μάρκεθ.

Η πίστα Montmelo έριξε 29 οδηγούς σε μία μέρα
O Mαρκ Μάρκεθ πήρε την ασίστ του 'συμπαίκτη' του, Χόρχε Λοθάνο, τερμάτισε πρώτος στην Καταλονία και εξακολουθεί να ηγείται της κατάταξης, έπειτα από 7 αγώνες. AP PHOTO/JOAN MONFORT

Στον έβδομο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος στα MotoGP εμφανίστηκαν στην πίστα Montmelo, για την εκκίνηση, είκοσι τέσσερις (24) αναβάτες. Τερμάτισαν δεκατρείς (13). Έντεκα τέθηκαν νοκ άουτ. Σε μια μόνο στροφή, τη δέκατη, βγήκαν εκτός διαδικασίας τέσσερις οδηγοί: ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο που απειλεί τον -back to back- πρωταθλητή Μαρκ Μάρκεθ, οι δυο Yamaha (Βαλεντίνο Ρόσι και Μάβερικ Βινιάλες) και ο ομόσταυλος του Μάρκεθ, Χόρχε Λορένθο. Ο τελευταίος ήταν και η πηγή του κακού. Περιττό να σου πω ποιος είδε πρώτος την καρό σημαία, έτσι; Παρεμπιπτόντως, πρώτος στον αγώνα για τα Moto2 ήταν ο αδελφός του Μαρκ Μάρκεθ, Άλεξ.

Δες λίγο τι έγινε, από διάφορες οπτικές γωνίες

Ο Λορένθο ηγείτο του Gran Premi Monster Energy de Catalunya, όταν γλίστρησε ο μπροστινός τροχός, έχασε τον έλεγχο της μηχανής και όπως σερνόταν στην άσφαλτο παρέσυρε τον άμαχο πληθυσμό. Εξήγησε πως δεν έκανε κάτι το τρελό, για να προκαλέσει τον πανικό. Και πως μια συγγνώμη δεν ήταν αρκετή για εκείνους που πλήρωσαν -αδίκως- τη 'νύφη'.

“Για να αποφύγω τον Ντοβιτσιόζο, όπως προσπαθούσα να περάσω τον Βινιάλες και εκείνος 'έριξε' ταχύτητα, αναγκάστηκα να φρενάρω πιο δυνατά και 'κλείδωσε' ο μπροστινός τροχός. Θα προτιμούσα να έπεφτα μόνος μου”.

Η αρμόδια επιτροπή της FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) ερεύνησε το γεγονός και κατέληξε ότι ο Λορένθο δεν έφταιγε για το ατύχημα. Ως εκ τούτου δεν τον τιμώρησε. Αυτό δεν άρεσε στα 'θύματα' του. Που άκουσαν τη συγγνώμη, αλλά όπως είπε ο Ντοβιτσιόζο “δεν αλλάζει κάτι”.

Σε μια άλλη από τις πτώσεις της ημέρας, στο MotoGP, ο Καλ Κράτσλοου (Honda) κυνηγούσε τον Τζακ Μίλερ, για να βγει στην πέμπτη θέση και για ένα δευτερόλεπτο βρέθηκε στη δεύτερη. Γενικά, είχε δείξει πως διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να ανέβει στο βάθρο. Ώσπου έπεσε “από καθαρά δικό μου λάθος, όπως έμπαινα σε στροφή”.

Ο τυχερός της υπόθεσης

O Φάμπιο Κουαρταράρο (Υamaha) βρήκε το χώρο να ανέβει για πρώτη φορά στο πόντιουμ -στο δεύτερο σκαλοπάτι, ενώ στο τρίτο ήταν ο Ντανίνο Πετρούτσι (Ducati). Ο 20χρονος ρούκι Γάλλος είδε όλους όσοι ήταν μπροστά του να τίθενται εκτός στη 10η στροφή και το συνέχισε από εκεί.

O Φράνκο Μορμπιντέλι (Yamaha) διέλυσε τη μηχανή του από τις ελεύθερες δοκιμές.

Κάτσε όμως, γιατί αυτό το pile up (που λένε και στο χωριό μου) δεν έγινε μόνο στα MotoGP αυτό το σαββατοκύριακο.  Ενώ στο Μoto2 τέθηκαν νοκ άουτ 6 αναβάτες, χωρίς όμως να πέσει ο ένας πάνω στον άλλον, ένας χαμός έγινε και στο Moto3, όπου 12 οδηγοί δεν τερμάτισαν. Εμείς θα αφοσιωθούμε στη φάση που είχε τις περισσότερες εξόδους.

Στην τέταρτη στροφή του Moto3 βγήκαν εκτός έξι μηχανές, από κίνηση του 'νεαρότερου αναβάτη, όλων των εποχών σε Grand Prix μοτοσυκλετών', τον 15χρονο Τούρκο Καν Οντσού (Red Bull KTM Ajo). Για την ιστορία, έγινε αποδεκτός ένα χρόνο νωρίτερα από το επιτρεπτό όριο (16). Η επιτροπή που επιβάλει κυρώσεις τιμώρησε τον Οντσού 'για υπερβολή, όπως έμπαινε στην στροφή'.

Στο video που ακολουθεί, θα δεις πώς βγήκε εκτός ο Καϊτο Τόμπα (Honda). Κάνε έναν κόπο και μην του αφιερώσεις το βλέμμα σου. Άστο να ακολουθήσει όσους συνεχίζουν και θα δεις ποιος έκανε το 'σώσιμο' της χρονιάς. Το όνομα του είναι Τζον ΜακΦι, είναι 24 χρόνων, από τη Σκωτία και αγωνίζεται με την Honda (Petronas Sprinta Racing).

News 24/7

24MEDIA NETWORK