Η Σάκκαρη 'έκλεψε' δικαιολογημένα από το χειροκρότημα της Σερένα Γουίλιαμς

Πριν ο κόσμος δει τη Σερένα Γουίλιαμς να κατατροπώνει τη Μαρία Σαράποβα στην πρώτη ημέρα του US Open, η δική μας Μαρία παρείχε μια προσωπική παράσταση μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Κοιτάζοντας ήδη ψηλά.

Η Μαρία Σάκκαρη μετά από την κερδισμένη μάχη της απέναντι στην Ιταλίδα Καμίλα Γκιόργκι
Η Μαρία Σάκκαρη μετά από την κερδισμένη μάχη της απέναντι στην Ιταλίδα Καμίλα Γκιόργκι AP PHOTO/MICHAEL OWENS

Το 'Arthur Ashe' είχε ντυθεί στην πένα. Το 22ο ραντεβού της Σερένα Γουίλιαμς με τη Μαρία Σαράποβα είχε οριστεί στον α' γύρο του US Open. Ήταν το μοναδικό τους στη σκληρή επιφάνεια του νεοϋορκέζικου major, παρόλο που πρωτοσυναντήθηκαν πριν από 15 χρόνια, το 2004, στο Μαϊάμι.

Το 6-1, 6-1 της αδάμαστης Αμερικανίδας αποζημίωσε το αμερικανικό κοινό που την αποθέωσε. Μεταξύ αυτών ο Σπάικ Λι και ο Μάικ Τάισον. Το θέαμα, βέβαια, δεν ήταν χορταστικό βέβαια για το κοινό του τένις, διότι η μάχη με τη Ρωσίδα ήταν άνιση και ολοκληρώθηκε ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα. Ήταν η 19η διαδοχική επικράτηση επί της Σαράποβα και η απαρχή της προσπάθειας της Σερένα για τον έβδομο τίτλο της εντός έδρας.

Λίγο πιο 'κει, στο Court 12 του υπερσύγχρονου complex, μια Ελληνίδα έστρωνε -λίγο νωρίτερα- το δικό της δρόμο προς τη διάκριση.

Η Ιταλίδα Καμίλα Γκιόργκι φάνταζε μια επικίνδυνη αντίπαλος για τη Μαρία Σάκκαρη, στην πρεμιέρα της στο US Open. Είχε προ δύο ημερών διεκδικήσει το τρόπαιο στο τουρνουά του Μπρονξ και ερχόταν ως το Νο48 του ταμπλό. Φάνταζε, δεν ήταν ή δεν αποδείχθηκε τέτοια. Η Ελληνίδα την είχε νικήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν, η μία στο πρόσφατο Cincinnati Masters στα μέσα Αυγούστου, και το 6-0, 6-1 μαρτύρησε την επιβλητική υπεροχή της στα μόλις 57 λεπτά που διήρκησαν τα δύο νικηφόρα σετ.

Η ταχύτητα της Σάκκαρη υπερίσχυσε της κούρασης της Γκιόργκι, η οποία ήταν αδύνατο ν' ακολουθήσει τον υψηλό ρυθμό. Ό,τι κι αν σκαρφίστηκε για ν' αντισταθεί, όποια ρίσκα κι αν δοκίμασε για να φέρει προβληματισμό στην καλά προετοιμασμένη -αγωνιστικά και πνευματικά- Ελληνίδα ήταν άνευ σημασίας και αποτελέσματος.

Η Μαρία Σάκκαρη κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Γκιόργκι
Η Μαρία Σάκκαρη κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Γκιόργκι AP PHOTO/MICHAEL OWENS

Τα χτυπήματα της Σάκκαρη ήταν εξοντωτικά, κατάφερε ανεπανόρθωτα πλήγματα στο κορμί της μικροκαμωμένης 28χρονης Ιταλίδας της (1μ68, 54 κιλά) και αποφεύγοντας τα αβίαστα λάθη κατέκτησε 5/8 break points, τα οποία της σφράγισαν μια άνετη επικράτηση.

Αν η καλή ημέρα φαίνεται από νωρίς, τότε θα έχουμε να γράφουμε για μεγάλα βράδια. Με επόμενο αντίπαλο τη Κινέζα Σουάι Πενγκ. H sakkattack μόλις άρχισε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK