Η Σάκκαρη γκρέμισε το είδωλό της και άφησε πίσω το παρελθόν

Από τη στιγμή που η Μαρία Σάκκαρη ανέτρεψε το ξεκάθαρο προβάδισμα της Γουίλιαμς, έζησε μια στιγμή που είχε ονειρευτεί ότι μπορεί να συμβεί όταν άρχιζε το τένις.

Η Σερένα Γουίλιαμς αποχωρεί αππογοητευμένη υπό της όψη της χαμογελαστής Μαρίας Σάκκαρη
Η Σερένα Γουίλιαμς αποχωρεί αππογοητευμένη υπό της όψη της χαμογελαστής Μαρίας Σάκκαρη AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Η μία κλείνει σε λιγότερο από ένα μήνα τα 39 της και η άλλη συμπλήρωσε τα 25 της πριν από ένα μήνα. Όσα σχεδόν τα χρόνια της πρώτης στα επαγγελματικά τουρνουά. Η μία ήταν επί σειρά ετών η κορυφαία τενίστρια της γενιάς της και αυτή με τα περισσότερα χρηματικά έπαθλα ως χρήματα. Κέρδη που αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Η άλλη, με 3 εκατομμύρια στο λογαριασμό της, θέλει να μονιμοποιηθεί στην πρώτη 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Η δεύτερη έχει μέχρι σήμερα ως απόλυτο πρότυπο την πρώτη.

Κι όμως στον γ' γύρο του Western & Southern Open, που εφέτος λόγω συνθηκών δεν διεξάγεται στο Σινσινάτι του Οχάιο, αλλά στη Νέα Υόρκη, η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε τον μεγαλύτερο άθλο της διαδρομής της στα κορτ. Στην πρώτη επίσημη συνάντησή τους, καθώς το Hopman Cup αποτελεί κάτι άλλο, νίκησε 2-1 σετ τη Σερένα Γουίλιαμς και πήρε την πρόκριση στην οκτάδας, με στόχο να διεκδικήσει τον παρθενικό τίτλο της σ' ένα από τα πέντε (Premier 5) τουρνουά του σε WTA Tour.

Η Ελληνίδα τενίστρια, από το #21 του κόσμου, άφησε το #9 εκτός συνέχειας εκμεταλλευόμενη κατά κύριο λόγο τα νιάτα, τη φρεσκάδα και τις αντοχές της στη σκληρή επιφάνεια του 'Billie Jean King National Tennis Center'. Η Γουίλιαμς έμοιαζε να ελέγχει την επιθετικότητα της Σάκκαρη και να κρατά στα δικά της μέτρα τη τύχη του αγώνα. Κατέκτησε 7-5 το πρώτο σετ και παρά τα εις βάρος της 2-0 και 3-1 στο δεύτερο σετ, πήρε τέσσερα διαδοχικά γκέιμς αποκτώντας ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την επικράτηση - εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Ήθελε ν' απαλλαγεί, διότι είχε προηγηθεί άλλη μία μάχη των τριών 'μεγάλων' σετ με την Ολλανδή Ρους και τα πόδια της άρχισαν να την προδίδουν σταδιακά. Οι κράμπες επηρέασαν την απόδοσή της και οι χαμένοι πόντοι πείραξαν τρομερά το μυαλό της. Υπέπιπτε σε λάθη. Ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η πιο ανθεκτική Σάκκαρη που ισοφάρισε. Η Γουίλιαμς πίστεψε ότι θα ξεμπέρδευε ολοκληρωτικά όταν στο τάι μπρέικ προηγήθηκε 4-1. Πήρε μόνο 1 από τους 7 πόντους που διεκδικήθηκαν και η 25χρονη Ελληνίδα την τάραξε πνευματικά. Σε βαθμό που παραιτήθηκε και χάρισε το τρίτο σετ στη Σάκκαρη με 6-1. Σκορ που ήταν το αποτέλεσμα ενός μείγματος του ενθουσιασμού για τη μεγάλη στιγμή που πλησίαζε από τη μία και της εγκατάλειψης για το αναπόφευκτο που έρχεται από την άλλη.

"Θα έπρεπε να έχω κερδίσει. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Είχα τόσες ευκαιρίες. Έβαλα τον εαυτό μου σε αυτήν την κατάσταση. Νόμιζα ότι είχα νικήσει. Ήταν σαν να βγαίνεις μ' ένα αγόρι που ξέρεις ότι είναι χάλια, λες 'τι κάνω εγώ εδώ' και πρέπει να βρεις τρόπο να το ξεφορτωθείς", υποστήριξε με μια αμφιλεγόμενη δήλωσή της η πολυνίκης Αμερικανίδα που αναγνωρίζοντας στη συνέχεια ότι "δεν έχω συνηθίσει να παίζω για εννέα ώρες την εβδομάδα". Δεν ένιωθε πια τα πόδια της.

Ούτε η Σάκκαρη που πετούσε στα ουράνια. "Είναι ένα όνειρο η νίκη επί της Σερένα. Είναι πρότυπο για όλους μας. Δεν ξέρω αν άλλος θα κατακτήσει ποτέ όσα αυτή". Μόλις η πλημμυρισμένη από πάθος για επιτυχία Ελληνίδα είχε γκρεμίσει το είδωλό της και από το νέο 'point zero' έμπαινε νομοτελειακά στη δεύτερη φάση της καριέρας της.

Ήταν η 9η νίκη της αυτόφωτης τενίστριας επί αντιπάλου της πρώτης 10άδα. Η Τζοάνα Κόντα ίσως φέρει το διψήφιο αριθμό. Αν η Μαρία την πετάξει εκτός, θ' αρχίσει να βλέπει τελικό. Στις δύο από τις τρεις συναντήσεις του έχει ηττηθεί. Ώρα να ισοφαρίσει. Η μόνη νίκη της ήταν σημαδιακή. Απέναντι στη Βρετανίδα έχει πανηγυρίσει τον μοναδικό τίτλο της σε WTA singles. Ήταν στο Ραμπάτ τον Μάιο του 2019. Οι αναλυτές προβλέπουν νίκη της Κόντα. Όπως προέβλεπαν νίκη της Γουίλιαμς. Διαψεύστηκαν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK