Η Σοφία Φλερς ξύπνησε από τον εφιάλτη και ονειρεύεται ξανά

Περπατάει κι αυτό έχει σημασία. Ταυτόχρονα όμως η υπεταλαντούχα Σοφία Φλερς σκοπεύει να οδηγήσει ξανά σε αγώνες. Χωρίς να τρέμει όταν θα πιάσει το τιμόνι του μονοθεσίου της.

Η Σοφία Φλερς ξύπνησε από τον εφιάλτη και ονειρεύεται ξανά

Το προστατευτικό κολάρο στο λαιμό της Σοφία Φλερς είναι το τελευταίο, ορατό τουλάχιστον, ίχνος του τρομερού ατυχήματος που είχε στην πίστα του Μακάο και της επέμβασης 11 ωρών που ακολούθησε προκειμένου ν' αποκατασταθεί η ζημιά στη σπονδυλική στήλη της.

Η Γερμανίδα οδηγός της Van Amersfoort Racing στη Formula 3, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας της (1/12/2000), είναι ξανά σε θέση να στέκεται στα πόδια της και να βαδίζει όπως πριν. Μόνη της, χωρίς υποστήριξη.

Προτού λάβει εξιτήριο από την κλινική που νοσηλευόταν από την 21η Νοεμβρίου, βρέθηκε απέναντι από τους δημοσιογράφους. Το πρόσωπό της κουρασμένο, το πλούσιο ξανθό μαλλί της ανακατεμένο. Παρόλα αυτά το πλατύ χαμόγελό, ένα χαμόγελο γεμάτο νιάτα, φρεσκάδα και αισιοδοξία για ζωή, σκέπαζε κάθε ψήγμα ταλαιπωρίας, σωματικής και ψυχικής, είχε περάσει όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά την 'εναέρια πτήση' των 276.2 χλμ. και τη σύγκρουση στα προστατευτικά της πίστας είχε καταλήξει στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου. Ακίνητη, να μην ξέρει αν θα νιώσει ξανά τα κάτω άκρα της. Είχε γλιτώσει από θαύμα, αλλά θα έπρεπε να μάθει πώς θα είναι η καθημερινότητά της εφεξής. Το κάταγμα στο σπόνδυλο έπρεπε ν' αποκατασταθεί για να μην καθηλωθεί σ' ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Το κόκαλο από τον γοφό ήταν η λύση που πρόκριναν οι χειρουργοί. Η επέμβαση πολύωρη και απαιτητική, κύλησε όμως ιδανικά και η Σοφία μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι, να καθίσει στο γραφείο, να πάρει το μικρόφωνο και να μιλήσει για τα όνειρά της.

" Είμαι εδώ, περπατώντας ακόμα. Όλα είναι καλά. Θα επιστρέψω στους αγώνες, κυνηγώντας το όνειρό μου.

Ήταν το πρώτο σοβαρό ατύχημα που είχα και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να το ξεπεράσω. Το έχω αφήσει πίσω πλέον και νομίζω πως ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει. Είμαι πολύ ευγνώμων μόνο και μόνο που βρίσκομαι εδώ και έχω μια σχετικά καλή αποθεραπεία ήδη.

Συνέβη, αλλά επιβίωσα. Επιβίωσα χάρη στο προσωπικό του νοσοκομείου. Θα συνεχίσω και να δουλεύω από το σημείο που σταμάτησα", είχε το θάρρος να δηλώσει λίγες ημέρες μετά τη σφοδρή σύγκρουση που λίγο έλειψε να της κοστίσει τη ζωή. Βγάζοντας τη γλώσσα στο θάνατο.

Όλο αυτό αποδείχθηκε μονάχα ένας εφιάλτης. Ξύπνησε απότομα και επέστρεψε στην πραγματικότητα. Κατάλαβε πως ήταν ένα κακό όνειρο, αντιλήφθηκε πως ήταν ξανά το ίδιο λαμπερό κορίτσι που είχε μπει για να οδηγήσει στον αγώνα. Η νεαρότερη σε ηλικία 'πιλότος' που έχει κερδίσει σε αγώνα στο Ginetta Junior Championship. Παιδί-θαύμα.

Μετά έθεσε ως στόχο τη συμμετοχή της στους αγώνες του 2019. Γενναία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK