Η στολή της Σερένα Γουίλιαμς επισκίασε τον θρίαμβο της

Μια εμφάνιση της Σερένα Ουίλιαμς κατάφερε να προκαλέσει περισσότερες συζητήσεις και αντιδράσεις από μια πολύ εντυπωσιακή νίκη της. Δικαιολογημένος ο θόρυβος;

Η Σερένα Γουίλιαμς σερβίρει σε αγώνα με τη Βιτάλια Ντιατσένκο για τον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι, Δευτέρα 27 Μαΐου 2019
AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Την περασμένη χρονιά, η Σερένα Γουίλιαμς είχε καταφέρει να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, χαρίζοντας στο κοινό του Γαλλικού Όπεν μια εμφάνιση, όπου φορούσε μια ολόσωμη φόρμα εμπνευσμένη από την ταινία 'Black Panther'.

Η επί 23 φορές πρωταθλήτρια σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, εμφανίστηκε τη Δευτέρα σε αγώνα για το Ρολάν Γκαρός, φορώντας μια φόρμα, όπου είχε τυπωμένες τις λέξεις 'μητέρα', 'πρωταθλήτρια', 'Βασίλισσα' και 'Θεά'.

Προηγουμένως, οι πρώτοι που είχαν πάρει μια γεύση από τη συγκεκριμένη δημιουργία του σχεδιαστή Βίρτζιλ Άμπλο, ήταν οι 11 εκατομμύρια ακόλουθοί της στο Instagram. Στη συνέχεια, φόρεσε μια τροποποιημένη εκδοχή της φόρμας στον αγωνιστικό χώρο, όπου και τελικά νίκησε με 2-6, 6-1, 6-0 την Βιτάλια Ντιατσένκο.

Η 'Black Panther' στολή της Γουίλιαμς είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τον πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις, Μπερνάρ Ζιουντισελί, ο οποίος είχε δηλώσει πως η ανάγκη για ένα νέο dress code στις στολές των παικτών είναι επιτακτική, γιατί "έχουμε ξεφύγει, όλοι πρέπει να σέβονται το παιχνίδι".

Η Γουίλιαμς είχε απαντήσει σχετικά με τη συγκεκριμένη στολή ότι εξυπηρετούσε πρακτικά θέματα και ταυτόχρονα ήταν μια ενδυματολογική πρόταση. Η Αμερικανίδα τενίστρια, ύστερα από τη γέννηση της κόρης της το 2017, είχε περάσει μια σοβαρότατη περιπέτεια υγείας, υποφέροντας από θρόμβους. Η συγκεκριμένη στολή υποστήριζε πως τη βοηθούσε να αποδίδει σωστά στον αγωνιστικό χώρο.

Flash forward στο σήμερα, στην επιστροφή της στο Γαλλικό Όπεν, ύστερα από μια επική νίκη ενάντια στη Ρωσίδα Βιτάλια Ντιατσένκο. Η Ουίλιαμς δεν απογοητεύει. Φορά μια αθλητική στολή της Nike από τον Άμπλο. Δεν μοιάζει με τα κλασικά τένις outfits, αποσκοπεί ξεκάθαρα στο να περάσει μηνύματα και να ανατρέψει το κατεστημένο της προβλεπόμενης εμφάνισης στα τερέν του τένις.

Η ίδια τι είχε να πει; "Είναι ένα φόρεμα που αναφέρεται σε 'μένα. Είμαι μάνα και Βασίλισσα, όπως κάθε γυναίκα. Και πρωταθλήτρια. Είναι μια θετική ενίσχυση για μένα και το λατρεύω".

Serena Williams of the U.S. plays a shot against Vitalia Diatchenko of Russia during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Monday, May 27, 2019. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Serena Williams of the U.S. plays a shot against Vitalia Diatchenko of Russia during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Monday, May 27, 2019. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

Η Γουίλιαμς πέρασε ήδη στον επόμενο γύρο του Γαλλικού Όπεν και το σίγουρο είναι πώς οι στυλιστικές τοποθετήσεις της θα προκαλούν συζητήσεις που ενδεχομένως θα καλύπτουν ακόμα και τα -επικά- αποτελέσματά της.

Φωτογραφίες: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK