Η Τέιλα Χάρις έγινε άγαλμα και ήδη προκάλεσε εμφύλιο

Το κορίτσι που κατακρίθηκε επειδή άνοιξε τα πόδια για να πραγματοποιήσει ένα σουτ και να σκοράρει, έχει πια το δικό της άγαλμα.

Η Τέιλα Χάρις

Είναι μόλις 22 ετών και αγωνίζεται με τα χρώματα της Τσάρλτον, στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αυστραλιανών κανόνων. Η Τέιλα Χάρις βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες, όταν με ένα εντυπωσιακό σουτ της, κατάφερε να σκοράρει, με τη σχετική φωτογραφία της επίτευξης του γκολ να προκαλεί έντονες συζητήσεις, λόγω του γεγονότος ότι είχε... ανοικτά πόδια.

Χιλιάδες σχόλια με χαρακτήρα πορνογραφικό, σεξιστικό και ομοφοβικό κατέκλυσαν τα επίσημα social media τόσο της ίδιας της αθλήτριας, όσο και των accounts του αυστραλιανού ποδοσφαίρου. Σήμερα, η Χάρις έχει αποκτήσει το δικό της άγαλμα, που απαθανατίζει την επική στιγμή της επίτευξης του γκολ. Οι αντιδράσεις, παρ' όλα αυτά, συνεχίζονται.

Η Τέιλα Χάρις μπροστά από το άγαλμά της
Η Τέιλα Χάρις μπροστά από το άγαλμά της

Το οργισμένο debate στα social media έχει στο επίκεντρο της συζήτησης το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άγαλμα δεν έχει πάρει το "OK" για την ανέγερσή του από την επίσημη ομοσπονδία του αθλήματος, αλλά από την Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας. Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η νεαρή αθλήτρια δεν έχει κάνει κάτι σημαντικό στα 22 της, ώστε να αξίζει την ανέγερση αγάλματος προς τιμήν της.

Η Ρέιτσελ Σλέιντ, υπεύθυνη του Τμήματος Πελατών της τράπεζας, με δημόσια τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στην αξία του αγάλματος. "Τα χάλκινα αγάλματα συνήθως υμνούν το μεγαλείο του εικονιζόμενου. Αυτό το άγαλμα συμβολίζει τη δυναμική μιας ολόκληρης γενιάς. Το μεγαλείο δεν αποτυπώνεται σε γκολ, σε σουτ και τρεξίματα, σε μετάλλια ή στο φύλο του αθλητή. Το μεγαλείο αναδεικνύεται όταν αντιλαμβανόμαστε τη δυναμική μας. Τα παιδιά, σήμερα, όταν βλέπουν το άγαλμα της Τέιλα, δεν θα πρέπει να βλέπουν φύλο, αλλά δυναμισμό, αθλητικότητα και τη δύναμη ενός ανθρώπου να αλλάξει το μέλλον του κόσμου που ζει".

Αξίζει άραγε την ανέγερση ενός αγάλματος προς τιμήν της, μία αθλήτρια που είναι μόλις 22 ετών; Αποτελεί αυτό το άγαλμα, μια 'νίκη' της Χάρις στον πόλεμο σεξισμού που έχει δεχθεί ή αποτελεί ακόμα μια αφορμή για την αναζωπύρωσή του; Και εν τέλει, τι σημαίνει για το επίπεδο διανόησης του σύγχρονου πολιτισμού το γεγονός ότι το άνοιγμα ποδιών μιας αθλήτριας γίνεται trending θέμα στα social media, με hashtags όπως #morethanakick; Πολλά ερωτήματα, ελάχιστες απαντήσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK