Η τρόικα κρίνει τη νέα ρύθμιση χρεών για τις ελληνικές ομοσπονδίες

Aν και εφόσον η τρόικα δώσει το πράσινο φως, η ελληνική κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών των ελληνικών αθλητικών ομοσπονδιών προς το δημόσιο.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ / WORLD CUP PRELIMINARY / GREECE - ESTONIA (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ / WORLD CUP PRELIMINARY / GREECE - ESTONIA (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τα χρέη (κυρίως προς το δημόσιο αλλά και προς τρίτους) αποτελούν βραχνά για τις περισσότερες ομοσπονδίες οι οποίες δεν δύνανται να τα αποπληρώσουν.

Το θέμα συζητήθηκε στην ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη κατά την οποία προτάθηκε να πάνε οι ομοσπονδίες στη λύση της νέας ρύθμισης χρεών με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ως ιδέα, μπορεί να δώσει λύσεις, εφόσον εφαρμοστεί, σε πολλά προβλήματα ομοσπονδιών οι οποίες κατά την περίοδο της κρίσης είδαν τα οικονομικά τους να χειροτερεύουν.

Ωστόσο, για να εφαρμοστεί, θα πρέπει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση την έγκριση της τρόικας με τη δυσκολία που ένα τέτοιο εγχείρημα συνεπάγεται. Σ' αυτήν την περίπτωση το βάρος της διαπραγμάτευσης θα πέσει στους ώμους του υπουργείου οικονομικών.

24MEDIA NETWORK