Η Βαρκελώνη νέα υποψήφια για το Ευρωπαϊκό του 2010

Η Βαρκελώνη νέα υποψήφια για το Ευρωπαϊκό του 2010
Από την Μαδρίτη στη Βαρκελώνη "μετακόμισε" η διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου του 2010.Οι ιθύνοντες τηςισπανικής πρωτεύουσας μετά το "ναυάγιο" των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, την ανάληψη των οποίων κέρδισε το Λονδίνο, θεώρησαν ότι δεν υπάρχει λόγος για μία νέα προσπάθεια όσον αφορά την κορυφαία στιγμή του κλασικού αθλητισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι άνθρωποι της πρωτεύουσαςδεν είχαν σκοπό να προχωρήσουντις υποδομές, οι οποίες θαγίνονταν βάσει των προδιαγραφών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά συνέπειαπαρέδωσαν τη... σκυτάλη στην Βαρκελώνη, η οποία παίζει το παιχνίδι μόνη της. Οι Καταλονοί υπέβαλαν τη σχετική αίτηση στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου, η οποία το αποδέχθηκε άμεσα. Ετσι, όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι η πόλη που θα αναλάβει τη διοργάνωση, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλο ενδιαφέρον.

Επ' αυτού του θέματος εξέδωσε ανακοίνωση η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, τονίζοντας: "Η αξιολόγηση της Βαρκελώνης πρόκειται ν' αρχίσει άμεσα, και η απόφαση για την πόλη που θ' αναλάβει τη διοργάνωση θα ανακοινωθεί στο συμβούλιο του προσεχούς Απριλίου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK