Ηρακλής-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 3-1
Το καθήκον του έκανε την Τετάρτη (11/01) ο Ηρακλής στο Champions League, παραμένοντας "ζωντανός" στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ.
Νίκησε την ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 3-1 σετ στο κλειστό του Ευόσμου, έφτασε τα τρία θετικά αποτελέσματα σε πέντε ματς του Α΄ ομίλου και συνεχίζει να βλέπει την είσοδο στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτή θα κριθεί στο φινάλε της φάσης των ομίλων, την επόμενη εβδομάδα, όταν θα τα παίξει όλα για όλα στο Βέλγιο με αντίπαλο την Νόλικο Μαασέικ.
Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Το μπλοκ των φιλοξενούμενων και το σερβίς τους δημιούργησε προβλήματα στον “γηραιό”, ο οποίος όταν βρήκε ρυθμό στην επίθεση πήρε αέρα με 22-18, φτάνοντας εν τέλει χωρίς περαιτέρω προβλήματα στο 25-21.
Στο δεύτερο σετ οι “κυανόλευκοι” επιβλήθηκαν πλήρως και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στην ΤΣΣΚΑ να αμφισβητήσει την ανωτερότητα τους. Προηγήθηκαν με 7-3, 14-9 και 20-12, γράφοντας εύκολα το 25-19.
Η εικόνα όμως αυτή δεν κράτησε πολύ, αφού στο τρίτο σετ ο Ηρακλής παρέδωσε την σκυτάλη στους Βούλγαρους. Μετά το 8-8 οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο, ξέφυγαν με 19-14 και με τους Θεσσαλονικείς να έχουν ρίξει λευκή πετσέτα, έκαναν δια περιπάτου το 25-16.
Στο τέταρτο σετ οι “κυανόλευκοι” επέστρεψαν αποφασισμένοι να δώσουν τέλος. Με πέντε αναπάντητους πόντους προσπέρασαν με 11-7 και από εκεί και πέρα κράτησαν το προβάδισμα με 21-17 και έκαναν το 25-21.
Οι βαθμολογίες και όλα τα στατιστικά
Τα σετ: 25-21, 25-19, 16-25, 25-21.
Ηρακλής: Χριστοφιδέλης 14, Κράβαρικ 22, Μποζίδης 2, Ντεσπέιν 23, Σμαραγδής 6, Πελεκούδας 4, Στεφάνου λ 58%, Τανίκ 2, Δημητριάδης, Χαραλαμπίδης, Τζιουμάκας.
ΤΣΣΚΑ Σόφιας: Ιβάνοφ Ε. 8, Κιόσεφ 6, Χαλντέιν 11, Στεφάνοφ 17, Ιβάνοφ Σ. 13, Ιβάνοφ Ν. 1, Σαλπάροφ λ 42%, Νικόλοφ, Αλεξάντροφ.