Ιστορική πρεμιέρα για την Εθνική γυναικών

Ιστορική πρεμιέρα για την Εθνική γυναικών

Το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της στην ευρωπαϊκή Premier Division δίνει την Τρίτη (11/10, 18:00) η Εθνική μας ομάδα γυναικών, η οποία υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Σουηδία. Το εν λόγω ματς, που είναι το πρώτο εντός έδρας μετά από τέσσερα χρόνια, εκτός από ιστορική έχει και βαθμολογική σημασία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπο με την ομάδα με την οποία αναμένεται να παλέψει για να αποφύγει τον υποβιβασμό, αφού η Κροατία και η Γερμανία που συμπληρώνουν τον Β΄ όμιλο είναι σαφώς ισχυρότερες. Επομένως, οι διεθνείς μας χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα για την παραμονή.

« Σίγουρα δίνει ένα προβάδισμα στη νικήτρια ομάδα το αυριανό παιχνίδι. Μπορεί να είναι η πρεμιέρα και να μην ξέρουμε τι συνθήκες θα επικρατήσουν στο μέλλον, ωστόσο ο νικητής θα κάνει ένα βήμα για την παραμονή. Είμαστε αισιόδοξοι και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη » δήλωσε ο Γιώργος Καρύτσας, ο οποίος θα στηριχτεί στην τριάδα που οδήγησε τον περασμένο Μάρτιο την Εθνική στην ιστορική άνοδο.

Δηλαδή, στις Μαρία Μοίρου (Νο161 στην παγκόσμια κατάταξη), Κατερίνα Ντουλάκη (Νο268) και Χριστίνα Φίλη (Νο315). Στον πάγκο θα βρίσκεται η Όλγα Γεωργοπούλου (Νο471) και η Φιλαρέτη Εξάρχου (Νο513), η οποία για πρώτη φορά στην καριέρα της είναι στην αποστολή αγώνα της Εθνικής γυναικών.

Οι Ντουλάκη, Φίλη τέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (10/10) στη διάθεση του Καρύτσα, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή να επισημαίνει: « Τις είδα σε μια προπόνηση, θα τις δω και το απόγευμα, αλλά φυσικά δεν μπορώ από μία μέρα να έχω σαφή εικόνα για την αγωνιστική τους κατάσταση. Πιστεύω ότι θα παίξουν καλά». Σχετικά με την Μοίρου, σημείωσε: « Εκεί που είμαι λίγο επιφυλακτικός είναι με τη Μαρία γιατί ναι μεν προπονείται σε δυνατούς ρυθμούς τις τελευταίες τρεις ημέρες και χωρίς ενοχλήσεις στη μέση, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι έτοιμη να δώσει το εκατό τοις εκατό. Σε συνδυασμό με την ψυχολογία του παιχνιδιού, όπου πρέπει να φανούμε πολύ δυνατοί, η απόδοση της Μαρίας είναι "κλειδί" για να κυλήσουν θετικά τα πράγματα για μας ».

Όσον αφορά στην αποστολή της Σουηδίας, έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα. Επικεφαλής είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τόμας Βον Σίλε (παγκόσμιος πρωταθλητής το 1991 στο διπλό ανδρών) με αθλήτριες τις Ματίλντα Έκολμ (Νο148), Καρίνα Τζόνσον (Νο203) και Σουζάνα Νίλσον-Βίκοβ (Νο257).

Να υπενθυμίσουμε ότι η κορυφαία κατηγορία, η οποία αποτελεί προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007, περιλαμβάνει 4 ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Σε κάθε γκρουπ θα γίνουν έξι αγωνιστικές με το σύστημα των εναλλάξ αναμετρήσεων και οι τρεις πρώτες κάθε ομίλου θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην Premier Division του Ευρωπαϊκού της Σερβίας/Μαυροβουνίου. Η τελευταία ομάδα κάθε γκρουπ θα «πέσει» στην Challenge Division, στην οποία θα αγωνιστεί στο Βελιγράδι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK