Ήττα 3-1 από την Αυστρία και 9η θέση για την Ελλάδα

Στην 9η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ πλασαρίστηκε η Εθνική Ελλάδας, η οποία ηττήθηκε 3-1 από την Αυστρία στο Τόκιο, δίχως τον τραυματία Γκιώνη.

Ήττα 3-1 από την Αυστρία και 9η θέση για την Ελλάδα

Παρά την απουσία του Γκιώνη δεν άλλαξε στο στήσιμο των τριάδων η θέση του Καλλίνικου Κρεάνγκα (νούμερο 69 στην παγκόσμια κατάταξη), ο οποίος άρχισε σαν δεύτερος παίκτης στο X-Y-Z. Αντιμετώπισε έναν αθλητή, που γνωρίζει άριστα και από τη γαλλική λίγκα, τον Ρόμπερτ Γκάρντος (Νο 32) και εμφανώς επηρεασμένος από το πρόβλημα στον ώμο έχασε 3-1 χωρίς να καταφέρει να προβάλλει μεγάλη αντίσταση. Ο αγώνας είχε την ιδιομορφία ότι παρότι οι δύο αθλητές είναι ισοδύναμοι όλα τα σετ ολοκληρώθηκαν με μεγάλες διαφορές πόντων. Ο Κρεάνγκα έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση σε φουλ ρυθμό και πήρε εύκολα το 1ο σετ. Στη συνέχεια όμως, η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα. Δεν μπόρεσε να βγάλει μεγάλη ενέργεια, είχε αστοχία και την ίδια ώρα ο Αυστριακός είχε ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του. Ο Γκάρντος έπαιξε πολύ δυνατά και με σωστή τακτική, ο Καλλίνικος δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει και μοιραία ήρθε η ανατροπή.

Στη θέση 1 της ομάδας τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 134) και βρήκε απέναντί του τον πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών το 2012 Ντάνιελ Χάμπεσον (Νο 61). Η ήττα του Κρεάνγκα είχε λιγοστέψει δραματικά τις πιθανότητες για τη νίκη, όμως το κίνητρο παρέμενε, έτσι κι αλλιώς, ισχυρό για τον πρωταθλητή Ελλάδας, καθώς ο Χάμπεσον είναι ψηλά στο ranking list και είναι αθλητής που βελτιώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ο Παπαγεωργίου παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και με 3-1 σετ έκανε …συνήθεια πια τις νίκες εναντίον αθλητών, που είναι αρκετές θέσεις ψηλότερά του στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης! Έπαιξε ελεύθερα και η δυνατή ψυχολογία κυρίως τον οδήγησε στο να κατακτήσει στην παράταση τα δύο πρώτα σετ και αφού έσωσε συνολικά έξι σετ μπολ. Δύο στο 1ο σετ από 8-10 και τέσσερα στο 2ο από 7-10 και 12-13. Το να παρουσιάσει μία πτώση στο 3ο σετ ήταν φυσιολογικό, όμως διατήρησε το καλύτερο ηθικό και με σταθερότητα στο κοντρόλ από το backhand και την επίθεση από το forehand κυριάρχησε στο 4ο σετ.

Ο Τάσος Ρηνιώτης (Νο 300), που φυσικά έχει εμπειρία Παγκοσμίων πρωταθλημάτων, αγωνίστηκε πρώτη φορά σε τέτοιας σημασίας παιχνίδι. Η μοναδική του εμφάνιση σε αυτή τη διοργάνωση ήταν ο αγώνας με τον πολύ αξιόλογο Στέφαν Φέγκερλ (Νο 48). Το σκορ ήταν στο 1-1 και με δεδομένο ότι δεν υπήρχε η απαίτηση της νίκης ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών μπορούσε να περιορίσει το όποιο άγχος. Έπαιξε δυνατά, πάλεψε και είχε ορισμένα πολύ καλά διαστήματα. Στο τέλος έχασε 3-0 από ανώτερο αθλητή, ο οποίος δεν τον υποτίμησε στιγμή και τα έδωσε όλα για να μην κινδυνέψει με απρόσμενη ήττα και να ξαναφέρει σε θέση ισχύος την ομάδα του.

Εναντίον του τις πιθανότητες είχε και ο Παπαγεωργίου στον αγώνα με τον πρώτο παίκτη των Αυστριακών τον Ρόμπερτ Γκάρντος. Με πίστη στις δυνατότητές του όμως, άρχισε πολύ καλά και στο 1ο σετ είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν προηγήθηκε 7-3. Ο Γκάρντος όμως, έβγαλε μεγάλη ποιότητα και καθαρό μυαλό, πήρε πέντε πόντους στη σειρά κι εν τέλει επικράτησε 11-8. Επιπλέον, όπως και στον αγώνα με τον Κρεάνγκα ανέβαινε σταδιακά και τελικά με στάνταρ απόδοσης που τον έκαναν ασυναγώνιστο επικράτησε 3-0 υπογράφοντας τη νίκη της ομάδας του και την πρόκριση στα προημιτελικά (αργότερα σήμερα αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά την Κίνα).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Αυστρία-Ελλάδα 3-1:

Ρόμπερτ Γκάρντος-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-1 (4-11, 11-3, 11-5, 11-6)

Ντάνιελ Χάμπεσον-Κώστας Παπαγεωργίου 1-3 (11-13, 13-15, 11-5, 6-11)

Στέφαν Φέγκερλ-Τάσος Ρηνιώτης 3-0 (11-4, 11-6, 11-5)

Γκάρντος-Παπαγεωργίου 3-0 (11-8, 11-2, 11-6)

News 24/7

24MEDIA NETWORK