Ήττα με 3-0 για την εθνική γυναικών

ην ήττα με 3-0 γνώρισε την Τρίτη το βράδυ στο Koblenz, η εθνική γυναικών από τη Γερμανία, στη 2η αγωνιστική του γκρουπ Β' της ευρωπαϊκής Premier Division (προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος).

Ήττα με 3-0 για την εθνική γυναικών

ην ήττα με 3-0 γνώρισε την Τρίτη το βράδυ στο Koblenz, η εθνική γυναικών από τη Γερμανία, στη 2η αγωνιστική του γκρουπ Β' της ευρωπαϊκής Premier Division (προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος). Ωστόσο, οι αθλήτριες του Γιώργου Καρύτσα πέτυχαν τον στόχο τους, που ήταν να κάνουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι στην 4 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το γεγονός ότι πήραν σετ σε όλα τα παιχνίδια μαρτυρά ότι κόντρα στο αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης προσπάθησαν για το καλύτερο.

«Παίξαμε καλά, αλλά δεν το πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν μέσα, αλλά κάπου τα χάναμε. Θα έλεγα ότι το όνομα της Γερμανίας ήταν πιο δυνατό από την απόδοσή της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Η γηπεδούχος ομάδα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την Κινέζα Βου Γιαντούο, η οποία πήρε φέτος τη γερμανική υπηκοότητα (δεν έχει ακόμη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, που ανακοινώνει η διεθνής ομοσπονδία). Την αντιμετώπισε η Μαρία Μοίρου (νούμερο 166 στον κόσμο) στο ξεκίνημα του αγώνα και μάλιστα πήρε το 1ο σετ. Στη συνέχεια όμως, η πρωταθλήτριά μας είδε τη Βου να ανεβάζει την απόδοσή της, συνάντησε μεγαλύτερη δυσκολία και έχασε με 3-1 σετ.

Στο δεύτερο παιχνίδι η Κατερίνα Ντουλάκη (Νο 270) αναμετρήθηκε με την Κριστίν Σιλμπερέιζεν (Νο 53). Προσπάθησε να φανεί όσο γίνεται πιο ανταγωνιστική, αλλά δεν το κατάφερε στα δύο τελευταία σετ με συνέπεια να ηττηθεί με 3-1.

Στην τρίτη και τελευταία αναμέτρηση η Χριστίνα Φίλη (Νο 320) βρέθηκε απέναντι στο μεγάλο «αστέρι» της Γερμανίας, την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1996 Νικόλ Στρούζε (Νο30). Έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, αλλά ηττήθηκε φυσιολογικά, επίσης με 3-1. Θα μπορούσε πάντως, να πάρει και το 1ο σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα

Βου Γιαντούο-Μαρία Μοίρου 3-1 (11-13, 11-3, 11-7, 11-3)
Κριστίν Σιλμπερέιζεν-Κατερίνα Ντουλάκη 3-1 (11-6, 7-11, 11-6, 11-3)
Νικόλ Στρούζε-Χριστίνα Φίλη 3-1 (12-10, 11-5, 10-12, 11-4)

*** Ο επόμενος αγώνας της εθνικής μας είναι στις 10 Ιανουαρίου 2006 στην Αθήνα, με αντίπαλο την Κροατία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK