Κ. Θάνου: "Δεν ασχολούμαστε με τα ξένα δημοσιεύματα"

Κ. Θάνου: "Δεν ασχολούμαστε με τα ξένα δημοσιεύματα"
Με την δέουσα λαμπρότηταπραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Aθήνας η ετήσια γιορτή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του στίβου. Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι της πολιτικής και του αθλητισμού, ενώ μαζί βραβεύτηκαν και οι προπονητές τους.

Ογενικός γραμματέας της IAAF, Ιστβάν Γκιουλάι που βρίσκεται στην χώρα μας και παραβρέθηκε σήμερα στη γιορτή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς τόνισε: "Είναι πάντα συγκινητικό να βρίσκομαι εδώ. Βρέθηκα παλαιότερα ως αθλητής και στη συνέχεια ως παράγοντας του αθλητισμού. Τώρα είμαι εδώ για συνομιλίες με στελέχη της ΟΕΟΑ Αθήνα. Θέλω να μεταφέρω τα συγχαρητήρια του προέδρου, Λαμίν Ντιάκ και του Δ.Σ. της IAAF στους Ελληνες αθλητές για τις επιτυχίες τους τη χρονιά που πέρασε. Εύχομαι να ευοδωθούν οι στόχοι που έχετε θέσει στην καρδιά και στο μυαλό σας".


Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο γενικός γραμματέας της IAAF κλήθηκε να σχολιάσει τα ξένα δημοσιεύματαγια το θέμα του email που φέρεται να απέστειλε ο ιδρυτής της BALCO Βίκτορ Κόντε σε κάποιο προπονητή με την οδηγία να το προωθήσει και σε ένα Ελληνα προπονητή: "Το e-mail δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τίποτα, από τη στιγή που δεν γνωρίζουμε τα γεγονότα και δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο εκ μέρους μου να κάνω κάποιο σχόλιο, για κάτι το οποίο ακόμη ερευνάται και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί".

Σε ερώτηση σχετική με την προετοιμασία που γίνεται ενόψει του 2004 για το στίβο επεσήμανε: "Πιστεύω ότι η προετοιμασία για το στίβο κινείται μέσα στο χρονοδιαγράμματα της Οργανωτικής Επιτροπής και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα".

Για το επίμαχο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες μίλησαν και οι άνθρωποι που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ξένων ΜΜΕ. Η Κατερίνα Θάνου ανέφερε πως: " Δεν ασχολούμαστε. Πάντα προσπαθούν να μας χτυπήσουν".Ο Χρήστος Τζέκος από την πλευρά τουείπε: "Ε ίμαστε ψηλά για αυτό και μας χτυπάνε. Θα αποδειχθεί πως δεν έχουμε καμία σχέση με όσα γράφονται".

Ανάμεσα στα σημαντικά πρόσωπα που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Κίμωνας Κουλούρης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Γείτονας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Νίκος Εξαρχος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ, Γιάννης Παπαδογιαννάκης, εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της ΟΕΟΑ "Αθήνα 2004", Βουλευτές και πρόεδροι ομοσπονδιών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής στην αρχή της ομιλίας του τόνισε: " Το 2003 ήταν μια Προολυμπιακή χρονιά που προηγείται των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Προολυμπιακή χρονιά δίνει το στίγμα και το μέγεθος των προσδοκιών της ομοσπονδίας μας σχετικά με τις επιτυχίες που ελπίζουμε να έχουμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έρχονται. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι οι Αγώνες γίνονται στη γενέτειρά τους, σε μια χώρα που τα τελευταία χρονια προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες εκσυγχρονισμού με τα διεθνή δρώμενα, ικανή να ανταποκρίνεται στις μεγάλες παγκόσμιες απαιτήσεις. Σε ότι αφορά τους αγωνιστικούς στόχους, ο ελληνικός στίβος έχει κλειδώσει την πορεία του με στόχο το 2004. Ολοι μας μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα ότι οι αθλητές του στίβου θα μας χαρίσουν επιτυχίες και θα μας δώσουν την ευκαιρία να τους χειροκροτήσουμε".

Ο κ Σεβαστής συνέχισε την ομιλία του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα μετάλλια που έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια οι αθλητές μας σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, ενώ επεσήμανε ότι μεγάλος είναι και ο αριθμός των νέων αθλητών που βρέθηκαν σε τελικούς και οκτάδες των αγωνισμάτων τους, κάτι που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τη συνέχεια που υπάρχει όσον αφορά την παραγωγή ταλέντων:

"Το 2003 απέδειξε ακόμη ότι οι προσπάθειες που κάναμε εγώ και οι συνεργάτες μου, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στη βάση πέτυχε και αυτό φαίνεται από τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες με τις επιτυχίες που μας χάρισαν. Γι΄ αυτό το λόγο είπα, ότι έχουμε τις βάσεις στον ελληνικό στίβο για διακρίσεις και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Ολα έγιναν με μεγάλη προσπάθεια, το μεράκι των προπονητών, την προσπάθεια των αθλητών, τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, τη βοήθεια των χορηγών και άλλων".


Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ συνέχισε αναφερόμενος στην οργανωτική επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας:

"Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα προχωρούν καλά και θέλω να ευχηθώ στην κ Αγγελοπούλου καλή επιτυχία. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα συντελέσουμε στην οργανωτική επιτυχία, που θα δώσει το έναυσμα ότι ο ελληνικός αθλητισμός δεν σταματά στο 2004".


Ο ΓΓΑ Νίκος Εξαρχος από την πλευρά του τόνισε: " Το μυαλό μας είναι μερικούς μήνες μπροστά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πριν τέσσερα χρόνια βάλαμε 4 στόχους και τους προχωρούμε έναν έναν. Ο πρώτος είναι να αλλάξουμε την Αττική, να αλλάξουμε την Ελλάδα σε βασικές υποδομές. Τα έργα παραδίδονται καθημερινά. Το στέγαστρο Καλατράβα, για το οποίο τόση συζήτηση έχει γίνει τελευταία, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, σημασία έχει όμως ότι θα βγει. Δεύτερος στόχος μας ήταν η Ολυμπιακή Προετοιμασία των αθλητών. Το θέμα των αθλητών προηγείται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε πεπεισμένοι όμως ότι θα έχουμε πολλές συμμετοχές σε τελικούς αγωνισμάτων που θα γεμίσουν τα στάδια. Ο τρίτος στόχος ήταν η οργανωτική κατάσταση. Σε αυτό θα μπορέσουμε να απαντήσουμε την επόμενη ημέρα των Αγώνων. Η συνεργασία της κυβέρνησης με τις ομοσπονδίες που έχουν την εμπειρία διεξαγωγής μεγάλων αγώνων είναι σε καλό δρόμο. Ο τέταρτος στόχος είναι το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι αυτό που ελπίζει και η ΔΟΕ ότι στην Αθήνα θα έχουμε την αφετηρία για αλλαγές σε πολλά πράγματα".

Στη συνέχεια ο κ Εξαρχος αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις εικασίες των ξένων ΜΜΕ περί σχέσης αθλητών μας με την BALCO:

"Εχει αρχίσει μια μάχη. Θα μας πολεμήσουν, αφού δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα έχουν αντιπάλους τους αθλητές όπως ο Κεντέρης και άλλοι".


Στα της βράβευσης να πούμε πως βραβεύτηκαν οι: Μιρέλα Μανιάνι (ακοντισμός, προπονητής της ο Βασίλης Κοκόλης) για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στο Παρίσι, η Αναστασία Κελεσίδου (δισκοβολία, προπονητής της ο Κώστας Σπανίδης)) για το ασημένιο στην ίδια διοργάνωση, όπως και οι Περικλής Ιακωβάκης (400μ εμπόδια, προπονήτριά του η Μαρία Σωτηρακοπούλου), Κατερίνα Βόγγολη (δισκοβολία, προπονητής της ο Μιχάλης Ζησόπουλος) για τα χάλκινα μετάλλια.


Επίσης τιμήθηκαν οι: Γεωργία Κοκλώνη (χρυσό στα 100μ στο ευρωπαϊκό Νέων του Μπίντγκος, προπονητής της ο Αντώνης Γιαννουλάκης), Αθανασία Τσουμελέκα (χρυσό μετάλλιο στο βάδην του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων στο Μπίντγκος και 7η στο παγκόσμιο του Παρισιού, προπονητής της ο Νίκος Δημητριάδης), Λούης Τσάτουμας (χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο ευρωπαϊκό του Μπίντγκος, προπονητής του ο Γιώργος Πομάσκι), Γιάννης Κανελλόπουλος (χρυσό μετάλλιο στα 10.000μ στο Μπίντγκος, προπονητής του ο Νίκος Δημητριάδης), Βασιλική Δεληνικόλα (χάλκινο στο έπταθλο στο Μπίντγκος, προπονητής της ο Αντώνης Τζήκος), Δημήτρης Γράβαλος (χρυσό μετάλλιο στα 400μ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων στο Τάμπερε, προπονήτριά του η Πηνελόπη Παρχαρίδου), Αλίκη Ασκητοπούλου (χρυσό στο τριπλούν του παγκοσμίου πρωταθλήματος παίδων στο Σέρμπρουκ, προπονητής της ο Κωνσταντίνος Ψαράκης), Κατερίνα Θάνου (5η θέση στα 100μ στο Παρίσι, προπονητής της ο Χρήστος Τζέκος), Χρήστος Μελέτογλου (7η θέση στο τριπλούν στο Παρίσι, προπονητής του ο Θανάσης Σιούντρης), ομάδα Σκυταλοδρομίας 4χ400μ ανδρών για την 7η θέση στο Παρίσι (Γκούσης, Δημότσιος, Ιακωβάκης, Σαρρής, προπονητής Οδυσσέας Παπατώλης), Χρυσοπηγή Δεβετζή (για την 8η θέση στο τριπλούν στο παγκόσμιο στο Παρίσι, προπονήτριά της η Σοφία Μπακατσάκη), ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (για την 8η θέση στη σφυροβολία στο Παρίσι, προπονητής του ο Γιώργος Γεωργιάδης), η Νίκη Ξάνθου (για την 5η θέση στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ, προπονητής της ο Δημήτρης Χατζόπουλος) και η Στέλλα Πιλάτου (για την 6η θέση στο μήκος στο Μπέρμιγχαμ, προπονητής της ο Γιώργος Κόκκινος).




























News 24/7

24MEDIA NETWORK