Και σε γυναικεία εκδοχή... η Formula 1

Ένα πρωτάθλημα Formula 1 ειδικά σχεδιασμένο για γυναίκες οδηγούς σκέφτεται να δημιουργήσει ο Bernie Ecclestone, θέλοντας να αξιοποιήσει τις οδηγούς της Williams και της Lotus και φυσικά να προσελκύσει χορηγούς

Και σε γυναικεία εκδοχή... η Formula 1

" Πιστεύω πως θα ήταν μια καλή ιδέα να τους δώσουμε το δικό τους πρωτάθλημα. Για κάποιο λόγο οι γυναίκες δεν συμμετέχουν στη Φόρμουλα 1. Και όχι γιατί δεν τις θέλουμε. Φυσικά και τις θέλουμε. Προσελκύουν ενδιαφέρον από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) και πιθανότατα αρκετούς χορηγούς", τόνισε ο 84χρονος δισεκατομμυριούχος.

Βέβαια, η Susie Wolff, οδηγός δοκιμών της Williams δεν έδειξε να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα με την ιδέα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο της σε αγώνα στο αυστραλιανό Grand Prix, όταν είχε προβλήματα στη μέση ο Bottas, η Williams ωστόσο προτίμησε να συμμετάσχει με ένα μονοθέσιο.

Η Susie Wolff, σύζυγος του επικεφαλής της Mercedes, δήλωσε επί του θέματος: " δεν νομίζω πως αυτή η πρόταση πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση. Δεν ξέρω που θα βρουν οδηγούς αρκετά καλές για τη Φόρμουλα 1. Επιπλέον εγώ έκανα την καριέρα μου ως οδηγός, ανεξάρτητα από το φύλο μου. Για ποιο λόγο να με ενδιαφέρει ένας αγώνας με γυναίκες; Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να νικήσω σε ένα τέτοιο αγώνα".

Κάποτε ο Ecclestone είχε μιλήσει απαξιωτικά για τις γυναίκες οδηγούς. Η δημοτικότητα της Αμερικανίδας Danica Patrick όμως, τον ανάγκασε να αλλάξει γνώμη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ